Ga naar inhoud
L1030621.jpg

Centraal - Wat je vindt mag je houden

Regie: Nina Spijkers
Frieda, een religieuze jonge vrouw die is opgegroeid in een zwaar gereformeerd dorp, wil een kind. Maar God werkt haar tegen. Als straf. Dan ontmoet ze een engel in een travestietenbar.
Frieda is een religieuze jonge vrouw die door toevallige omstandigheden haar pad kruist met Rafael, een travestiet. Hij redt haar van een aanranding in een steegje, waarna de twee een bijzondere nacht beleven. Beiden hebben last van vooroordelen. Frieda komt uit een zwaar gereformeerd dorp. Voor haar is Rafael weliswaar een reddende engel, maar hij komt waarschijnlijk rechtstreeks uit de hel. En Rafael vindt haar op zijn beurt een bekrompen vrouw met wereldvreemde ideeën. Maar ze vinden elkaar in die ene nacht. Deel uit de reeks Centraal.

Credits

Uitvoerend Producent
Production Design
Kostuumontwerp
Titel: Centraal - Wat je vindt mag je houden
Jaar: 2019
Duur : 48 minuten
Soort: Televisiedrama
Editie: NFF 2019
NFF Debuutcompetitie GenderRomantiekLGBTQ+MaatschappijHumorDrama

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.