Ga naar inhoud
In 1944 werd de jonge verzetsheld Boy Ecury door een Duits vuurpeloton geëxecuteerd. In dit historische drama reist een Arubaans zakenman naar Nederland om het lichaam van Boy -zijn zoon- te vinden.
In 1944 werd verzetsheld Boy Ecury op 22-jarige leeftijd door een Duits vuurpeloton geëxecuteerd. In dit historische drama reist Dundun Ecury, een zakenman uit Aruba, in 1947 naar Nederland om het lichaam van zijn zoon te vinden. Daar herleeft hij de tragische, moedige geschiedenis van Boy. Als Dundun Boy’s vermoedelijke moordenaar ontmoet, wordt hij met een pijnlijke onthulling én zichzelf geconfronteerd. Geïnspireerd op Ted Schoutens boek Boy, een Antilliaanse jongen in het Nederlands verzet.

Credits

Scenario
Production Design
Productiebedrijf
Memphis Features
Omroep
VARA TV

Titel: Boy Ecury
Jaar: 2003
Duur : 1 uur, 20 minuten
Categorie: Televisiedrama
Competities: Gast van het Jaar: Fons Merkies
Editie: NFF 2014

GeschiedenisInternationaalMuziekOorlog

Gouden Kalf winnaar

Beste Muziek (2003)
Fons Merkies

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.