Ga naar inhoud
Macabere, absurdistische thriller over een vreemdeling die plots voor de deur staat en een reeks verontrustende gebeurtenissen rond de zorgvuldig opgetrokken façade van een welgesteld gezin ontketent.
Macabere, absurdistische thriller over Borgman, een vreemdeling die aanbelt bij een modernistische villa met de vraag of hij in bad mag. Eenmaal binnen blijkt hij niet van plan weer weg te gaan. Geholpen door wat handlangers ontketent hij een reeks gebeurtenissen die steeds bizardere vormen aanneemt, waardoor langzaam maar zeker de zorgvuldig opgerichte façade van de bewoners van de villa afbrokkelt. Sinds achtendertig jaar de eerste Nederlandse film die meedeed in de hoofdcompetitie van Cannes.

Titel: Borgman
Jaar: 2013
Duur : 1 uur, 53 minuten
Categorie: Speelfilm
Competities: Jaaroverzicht, Gouden Kalf Competitie
Editie: NFF 2013

MisdaadRomantiek

Gouden Kalf winnaar

Beste Film (2013)
Marc van Warmerdam
Beste Scenario (2013)
Alex van Warmerdam
Beste Actrice (2013)
Hadewych Minis

Gouden Kalf nominaties

Beste Regie (2013)
Alex van Warmerdam
Beste Vrouwelijke Bijrol (2013)
Annet Malherbe

Andere prijzen

Gouden Film (100.000 bezoekers speelfilm) (2013)

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.