Ga naar inhoud
Quimica is Spaans voor chemie. Dat is wat de danseressen in deze vrolijke, zomerse videoclip uitbeelden, als moleculen die verrassende verbindingen met elkaar maken.

In deze vrolijke clip van de Colombiaanse groep Bomba Estéreo zijn naast zangeres Li Saumet acht meisjes te zien, die inventief dansen in onder meer een gymzaal, en met opwaaiende tennisrokjes op een gazon voor een paars geverfd huis. Volgens regisseur Femke Huurdeman beeldt de choreografie uit hoe moleculen op elkaar reageren: dan weer met elkaar verbonden, dan weer los, elkaar aantrekkend en samen iets nieuws en magisch vormend.

Credits

Production Design
Choreografie

Titel: Bomba Estéreo - Química (Dance With Me)
Jaar: 2017
Duur : 4 minuten
Categorie: Korte Film
Editie: NFF 2018

Muziek

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.