Twee docu­men­taire­makers registr­eren de repeti­ties van John Cassavetes’ stuk Husbands, door Toneel­groep Amsterdam, en spreken de spel­ers­groep en toneel­regis­seur over het acteursvak en de mens achter de acteur.
Acteurs zijn onzeker, aanstel­lerig, ijdel en altijd bezig met hoe ze overkomen. Echt zijn ze nooit, zo denkt men. Maar wat is eigen­lijk echt’? En wat doet spelen’ met de geest van een acteur? Deze docu­men­taire, gemaakt ter gele­gen­heid van het 25-jarig bestaan van Toneel­groep Amsterdam, toont het repeti­tieproces van John Cassavetes’ stuk Husbands. Onder­tussen worden de spelers en toneel­regis­seur aan de tand gevoeld over acteren als vak en de acteur als mens.

Credits

Uitvoerend Producent
Geluidsnabewerking
Productiebedrijf
IDTV Docs
Omroep
NTR TV

Titel: Bloot - een film over acteren
Jaar: 2013
Duur : 1 uur, 8 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Editie: NFF 2013

Mediafonds 25 JaarKunst & Cultuur

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo Dioraphte