Regisseur Barbara Meter vertelt in deze persoonlijke film het verhaal van haar vader Leo, onder meer aan de hand van de talrijke brieven die hij schreef toen hij in WOII naar het Oostfront werd gedeporteerd.
Regisseur Barbara Meter vertelt in deze bijzonder vormgegeven documentaire het levensverhaal van haar vader Leo, een Duitse man die voor de nazi’s vluchtte en in Amsterdam terechtkwam. Naast verhalen van haar moeder en anderen die haar vader gekend hebben, maakt Meter gebruik van de rijk geïllustreerde, met liefde en humor geschreven brieven die hij tijdens de oorlog aan zijn dochter schreef nadat hij door de Gestapo was gearresteerd en naar het Oostfront werd gedeporteerd. Leo Meter stierf in 1944 in Polen, op 35-jarige leeftijd.

Credits

Producent
Geluidsnabewerking
Productiebedrijf
Studio één
Distributie
Eye Filmmuseum

Titel: Bis an den Himmel und noch viel mehr
Jaar: 2015
Duur : 35 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2015

PolitiekGeschiedenis

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo DioraphteFonds 21 Logo WIT 01