Ga naar inhoud
In de jaren tachtig is Amsterdam zo'n beetje Sodom én Gomorra tegelijkertijd. En dan dreigt er ook nog (krakers)ellende rond de kroning van Beatrix. Werk aan de winkel dus voor de nog groene politierechercheur De Cock ("met C-O-C-K"), en zijn door de wol geverfde partner Montijn.
Amsterdam, 1980. De hoofdstad onder hoogspanning. Krakersrellen, illegale drugshandel en de op handen zijnde kroning van prinses Beatrix met mogelijk een moordaanslag: de pas begonnen rechercheur De Cock heeft er zijn handen vol aan. Zijn politiepartner op Bureau Warmoesstraat, de ras-Jordanees Montijn, neemt het zelf niet zo heel nauw met de wet. Krimi met actie, humor en weelderige Amsterdamse tongval, gebaseerd op de werken van A.C. Baantjer.

Titel: Baantjer het begin
Jaar: 2019
Duur : 1 uur, 51 minuten
Categorie: Speelfilm
Competities: Gouden Kalf Competitie
Editie: NFF 2019

DramaActie & AvontuurMisdaad

Gouden Kalf nominaties

Beste Mannelijke Bijrol (2019)
Robert de Hoog
Beste Muziek (2019)
Joris Oonk
Beste Production Design (2019)
Kurt Loyens
Beste Vrouwelijke Bijrol (2019)
Jelka van Houten
Beste Vrouwelijke Bijrol (2019)
Lisa Smit
Beste Mannelijke Bijrol (2019)
Fedja van Huêt

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.