Subtiel portret van twee Amerikaanse broers die in hun jeugd onafscheidelijk waren maar later heel verschillende keuzes maakten. Hun verhalen worden aangevuld met beelden uit het familiearchief.

Portret van de Amerikaanse broers John en Alan Lawson. De twee waren als kinderen onafscheidelijk en leken sterk op elkaar. Hun karakters waren wel heel verschillend, waardoor ze gaandeweg uit elkaar groeiden. John, die aan de documentaire meewerkte voor hij in 2009 overleed, hield van een feestje maar was ook alcoholist. Zijn broer Alan is een respectabele professor aan de Brown University in Boston. De verhalen van John en Alan worden in deze subtiele en rustige film aangevuld met foto’s en filmpjes uit het familiearchief.

Credits

Producent
Scenario
Set geluid
Geluidsnabewerking
Visual Effects
Productiebedrijf
Cindy Jansen Film

Titel: Auld Lang Syne
Jaar: 2015
Duur : 49 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Competities: Gouden Kalf Competitie, Competities
Editie: NFF 2015

GeschiedenisMaatschappij

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.