Ga naar inhoud
De Japanse berg Mount Fuji duikt op in ieder beeld van dit poëtische foto-filmexperiment, dat op de soundtrack leven krijgt ingeblazen door een verhaal over liefde en verlies. Ontroerend en filosofisch.

In de talloze foto's - van familiekiekjes tot militaire propaganda - waaruit dit filmische experiment is opgebouwd, verschijnt telkens de aanbeden Japanse vulkaan Mount Fuji als stille wachter. Intussen ontvouwt zich op de soundtrack een fictief verhaal over een Engelse vrouw en dat van haar overleden Japanse geliefde die ooit de berg beklom. Herinneringen zetten een stroom van associaties in gang waarin het blikveld steeds breder wordt. Van ontroerend persoonlijk tot historisch en filosofisch, met bespiegelingen over de betekenis die we aan de wereld geven.

Credits

Producent
Uitvoerend Producent
Scenario
Sound Design
Productiebedrijf
Antithesis Film
Distributie
Periscoop Film
Postproductiebedrijf
Loods Lux & Lumen

Titel: Ascent
Jaar: 2016
Duur : 1 uur, 20 minuten
Categorie: Speelfilm
Competities: Forum van de Regisseurs, L'OR Gouden Kalf Competitie
Editie: NFF 2017

DramaGeschiedenisKunst & Cultuur

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.