De zangeres beeldt bij wijze van een feministische geschiedenisquiz 28 iconische vrouwen uit de wereldgeschiedenis en actualiteit uit, van Jeanne d’Arc en Frida Kahlo tot Alexandria Ocasio-Cortez.
De vrouwen die Anouk uitbeeldt, heeft ze volgens eigen zeggen gekozen omdat ze de eerste waren die erkenning kregen in hun expertisegebied, de moed hadden om voor zichzelf op te komen, een eerste stap naar gendergelijkheid namen of nu leiders en activisten zijn. En ze is actueel: de Nieuw-Zeelandse premier Jacinda Ardern, die veel indruk maakte na de aanslag in Christchurch, zit er ook bij.

Credits

Producent
Kostuumontwerp
Montage
Cast (hoofdrol)
Productiebedrijf
New Amsterdam Film Company
Postproductiebedrijf
Storm Post Production

Titel: Anouk - It's a New Day
Jaar: 2019
Duur : 3 minuten
Categorie: Korte Film
Editie: NFF 2019

GenderMuziekKunst & CultuurGeschiedenis

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.