Ga naar inhoud
Sobere ode aan de ansichtkaart, waarin de maker put uit haar persoonlijke verzameling. Terwijl het cameraoog via de kaarten door de jaren glijdt, ziet de kijker zowel communicatie- als reisgewoonten veranderen.
Ruim honderd jaar lang was het dé manier om contact met elkaar te houden, maar het tijdperk van de ansichtkaart is voorbij. Regisseur Digna Sinke verzamelde ze: ansichten aan haarzelf en familieleden, maar ook die aan onbekenden. In deze sobere ode, die begint in 1905, glijdt het cameraoog traag over de kaarten, en daarmee door de jaren. Aanvankelijk gaan de voorgelezen teksten ook over praktische zaken, maar langzaam veranderen toon en inhoud. Net als de bestemmingen, die steeds exotischer worden.

Credits

Producent
Productiebedrijf
Digna Sinke Filmproduktie

Titel: Alle dagen even mooi
Jaar: 2013
Duur : 26 minuten
Categorie: Korte Film
Competities: Jaaroverzicht
Editie: NFF 2013

Geschiedenis

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.