Ga naar inhoud
AHORSE!.jpg

Ahorse!

Regie: Wendy Gutman
Een virtuele reis door de menselijke verbeelding, van de prehistorie tot de toekomst. Dat alles in twintig minuten, met onze trouwe metgezel: het paard.
Deze cinematografisch rijke VR-installatie neemt de toeschouwer mee op een poëtische en filosofische reis over VR en ons besef van de realiteit. Als kijker word je zo meegenomen naar een alternatieve geschiedenis van de menselijke verbeelding via verleden, heden en verder, in wisselende verschillende perspectieven: van de prehistorie naar de verre toekomst. Tegelijkertijd is het een reis door de verschillende fases van ons idee van realiteit. Hoe ontwikkelde onze verbeelding zich en wat betekent het eigenlijk om mens te zijn? De installatie wordt ondersteund door een voice-over, geschreven door Lenina Ungari, en wordt begeleid door een poëtisch essay van Edwin Gardner getiteld From One World to the Next - The Adventures of Consciousness.

Ahorse! ging vorig jaar november in première op IDFA, en was daarna te zien en te ervaren op het prestigieuze techfestival SXSW in Austin, Texas en het fotografiefestival in Naarden.

Credits

Kostuumontwerp
Sound Design
Set geluid
Geluidsnabewerking
Visual Effects
Titel: Ahorse!
Jaar: 2018
Duur : 20 minuten
Categorie: Interactief project
Editie: NFF 2019
Gouden Kalf Competitie GeschiedenisKunst & CultuurMaatschappij

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.