De Amerikaanse avant-gardecomponist John Cage (1912-1992) krijgt negentien vragen voorgelegd. De onderwerpkeuze en duur van Cage’s veelal kleurrijke antwoorden worden bepaald door toeval.
De Amerikaanse avant-gardecomponist John Cage (1912-1992) krijgt in deze experimentele documentaire negentien vragen over diverse thema’s voorgelegd. De onderwerpkeuze en duur van zijn vaak kleurrijke en spitsvondige antwoorden worden bepaald door de kansberekening die de componist zelf regelmatig inzette bij het ordenen van zijn muziek: het zogenaamde ‘Cageaanse proces’. Een van de vier films onder de noemer From Zero die Scheffer samen met Cage’s collega-componist Andrew Culver maakte.

Credits

Set geluid
Sound Design
Productiebedrijf
Allegri Film
Distributie
EuroArts Film Division

Titel: 19 Questions
Jaar: 1995
Duur : 15 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2014

MuziekInternationaalKunst & Cultuur

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo DioraphteFonds 21 Logo WIT 01