Quality Time

Daan Bakker Speelfilm - 2017 - 89 min.
Vanaf 12 jaar
Angst
Grof taalgebruik

Gouden Kalf-nominatie

Beste Film Pieter KuijpersSander van MeursIris Otten

Beste Regie Daan Bakker

Andere prijzen

Prijs van het Forum van de Regisseurs Daan Bakker

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Vijf korte verhalen over onzekere mannen die zich door het leven worstelen. Het gebruik van zeer uiteenlopende stijlen weerspiegelt de absurditeit van ons bestaan. Fantasierijk, geestig en ontroerend.

Daan Bakkers speelfilmdebuut is een opvallend vijfluik over onzekere mannen die na hun dertigste nog steeds worstelen om hun plaats in de wereld te vinden. Van angst voor een familiereünie en pijnlijke jeugdherinneringen tot wonderbaarlijke fantasy en een dappere poging bij de schoonfamilie in de smaak te vallen. Herkenbare emotionele kwetsbaarheid zeer uiteenlopend gepresenteerd - van ultra-minimalistische animatie tot realistisch drama. Vakblad Screen International prees Quality Time als verfrissend afwijkend. Bekroond met de MovieZone Award op het International Film Festival Rotterdam.

Credits