Ne me quitte pas

Sabine Lubbe Bakker, Niels van Koevorden Lange documentaire - 2013 - 107 min.

Gouden Kalf-winnaar

Beste Lange Documentaire Niels van KoevordenSabine Lubbe Bakker

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Documentaire over de Vlaamse Bob en de Waalse Marcel die vol overgave hun eenzaamheid, humor, levensmoeheid en drankzucht met elkaar delen. Een tragikomische ode aan de mislukking.

De Vlaamse Bob is een gepensioneerde vrijbuiter die zijn volwassen kinderen nauwelijks ziet. De Waalse Marcel verdrinkt in zijn leeggehaalde huis het verdriet om zijn pijnlijke scheiding. De twee mannen hebben niet veel, maar ze hebben elkaar. In een klein dorpje in Walloniƫ delen zij hun eenzaamheid, humor en drankzucht. Zelfmoord is volgens hen de beste oplossing als het echt niet meer gaat. Dan maken ze er samen een eind aan en ze weten ook al waar: onder de levensboom van Bob. Een tragikomische documentaire over vriendschap en verval.

Credits

Productiebedrijf
Pieter van Huystee Film & TV
Studio Godot
Storyhouse
Uitvoerend producent(en)
Camera
Montage
Sound Design
Geluidsnabewerking
Set geluid
Muziek
Omroep
Distributie
Website
Productieland(en)
Nederland, Belgiƫ