KORT! - Sjaaks vrouw is dood, dus hij moet iets zeggen

Eva M.C. Zanen Korte film - 2017 - 12 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Kort drama waarin een weduwnaar een manier moet vinden om op eigen wijze afscheid te nemen van zijn overleden vrouw. Op de dag van de uitvaart weet hij nog niet wat hij zal zeggen.

Sjaak (76) zit op zijn badkamer in een blocnote te krabbelen. Hij draagt een zwart pak en wordt omringd door de spullen van zijn pas overleden vrouw. Hij tracht een toespraak te schrijven, maar verder dan beginnetjes komt hij niet. In de rouwauto is het te krap om verder te schrijven en ook in het rouwcentrum schuift hij het schrijven van zijn toespraak voor zich uit. Hij laat tijdens de ceremonie andere ‘acts’ voor gaan. Terwijl het beschikbare uurtje op zijn einde loopt, zoekt Sjaak naar een manier om op eigen wijze afscheid te nemen van zijn grote liefde.

Credits

Scenario Medi Broekman
Producent(en) Trent -
Productiebedrijf
Camera
Production Design
Montage
Kostuumontwerp
Sound Design
Geluidsnabewerking
Set geluid
Muziek
Cast
Omroep
Productieland(en)
Nederland