Kort! - Gips

Jeroen Houben Korte film - 2015 - 11 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Wanneer een twaalfjarige jongen vanwege een gebroken arm geen kant op kan op de Franse camping waar hij met zijn ouders en zus vakantie viert, herpakt hij zich op een even ontroerende als baanbrekende manier.

Het is de nachtmerrie van elke twaalfjarige: je arm breken vlak voordat je met je ouders afreist naar het zonnige camping-zuiden. Terwijl je leeftijdsgenoten in de ban van opkomende puberhormonen hun grenzen verleggen aan een Frans zwembad, word jij een blok aan hun been. Maar deze verlegen jongen in het gips herpakt zich als hij zijn toekomst angstwekkend gespiegeld ziet in het burgerlijke gekwaak van zijn ouders en in een onaangepaste eenzame fietser die vreugdeloos aan het kamperen lijkt. Een onverwachte file opent de weg naar een hoopvolle finale.

Credits

Productiebedrijf
Uitvoerend producent(en)
Hanne Sinninghe
Camera
Production Design
Montage
Sound Design
Django Kroon
Geluidsnabewerking
Django Kroon
Set geluid
Django Kroon
Muziek
Cast
Omroep
Distributie
Productieland(en)
Nederland