Itaï

Maria van Veelen - 2019 - 0 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Interactieve game over traumaverwerking, waarin een vossenouder en zijn kind in een ravijn vallen. De vos (de speler) zal zijn angsten moeten overwinnen om het kind terug te vinden.

Deze interactieve game laat spelers kennismaken met traumaverwerking en Eye Movement Desensitization and Reprocessing-technieken (EMDR). In dit geval door middel van het verhaal van een vos die zijn kind verliest na een val in een ravijn. De speler kruipt in de huid van deze ouder en leert zo op een speelse manier een (licht tot mild) trauma om te zetten naar een gebeurtenis waar je lering uit kunt trekken. Door het herbeleven van de emoties kan de speler dit relateren aan eigen ervaringen, op een veilige afstand.

Credits

Regie Maria van Veelen
Producent(en) Maria van Veelen
Research
Maria van Veelen
Sound Design
Bas Bertrand
Muziek
Bas Bertrand
Animatie
Maria van Veelen
Conceptontwikkeling
Maria van Veelen
Grafische vormgeving
Maria van Veelen
Interface en interaction design
Maria van Veelen
Technische realisatie
Maria van Veelen
Productieland(en)
Nederland