Een jaar zonder mijn ouders

Els Van Driel Korte documentaire - 2015 - 23 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Documentaire over het recht op gezinshereniging. De twaalfjarige, Syrische Tareq ontvluchtte zonder zijn vader en moeder de oorlog en bereikte Nederland. Zal hij zijn ouders hier ooit in de armen kunnen sluiten?

Als de bijna twaalfjarige Tareq de oorlog in Syriƫ ontvlucht, moet hij zijn ouders, zusje en broertje achterlaten. Op naar Europa, een onzekere toekomst tegemoet. Het wordt een gevaarlijke reis. Eenmaal aangekomen in Nederland begint er voor Tareq een nieuw leven; hij woont op een veilige plek en gaat naar school. Maar wanneer zal hij zijn ouders weer zien? Als hij had geweten dat het wachten daarop minstens een jaar zou duren, was hij dan ook weggegaan? Had hij eigenlijk een keuze? Documentaire over het recht op gezinshereniging.

Credits

Scenario Els Van Driel
Producent(en) Anouk Donker
Productiebedrijf
Uitvoerend producent(en)
Anouk Donker
Camera
Montage
Francesco Indaco
Set geluid
Omroep
Distributie
Productieland(en)
Nederland