De wilde stad

Mark Verkerk Lange documentaire - 2018 - 86 min.
Alle leeftijden
Grof taalgebruik

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Welkom in de urban jungle! Voor een natuurfilm hoef je helemaal niet ver weg, maar kun je gewoon in de stad blijven. Stadskat Abatutu gidst je over de bergketens van glas en beton, over industriële savannes en door rioolbuizen: het leefgebied van een groot aantal wilde dieren, bomen en planten.

Wist je dat de stad óók een natuurgebied is? Jouw speciale reisleider, de avontuurlijke stadskat Abatutu, laat je in deze documentaire door zijn ogen zien hoe wild Amsterdam is. En dat patatmeeuwen en vinexvossen stiekem net zo bijzonder zijn als een zeehond of een pandabeer.

Credits

Producent(en) Ignas van Schaick
Productiebedrijf
Research
Camera
Montage
Sound Design
Geluidsnabewerking
Set geluid
Visual Effects
Muziek
Distributie
Still fotografie
Productieland(en)
Nederland