De Oost

Jim Taihuttu Speelfilm - 2020 - 150 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

De jonge soldaat Johan wordt uitgezonden om orde op zaken te stellen in ‘De Oost’, en raakt in conflict met zijn geweten. Indrukwekkend drama over de Indonesische onafhankelijkheidsoorlog, met glansrollen voor Marwan Kenzari en Martijn Lakemeier.

Het is 1946 en de jonge soldaat Johan wordt uitgezonden naar de toenmalige kolonie Nederlands-Indië om orde op zaken te stellen. Als hij onder bevel van een charismatische legerkapitein de situatie echter volledig ziet escaleren, wordt de lijn tussen goed en kwaad voor Johan steeds vager. De Oost is een indrukwekkend drama over de Indonesische onafhankelijkheidsoorlog, met glansrollen voor Gouden Kalf-winnaars Marwan Kenzari en Martijn Lakemeier.

Bekijk de trailer.

Ben jij een leraar en wil je met Klas De Oost bekijken en analyseren?
In 2021 is De Oost onderdeel van het NFF Educatieprogramma voor 2,75 per leerling tover je jouw klas om tot een echte NFF-bioscoop. Samen kijken jullie de film en gaan aan de slag met nieuw ontwikkeld lesmateriaal dat zowel als aanvulling op het bestaande lesmateriaal (dewereldvandeoost.nl) kan worden gebruikt of losstaand. 

Wil je alvast aan de slag met je klas? Op de website dewereldvandeoost.nl vind je speciaal ontwikkeld lesmateriaal waarmee je op simpele wijze je leerlingen meeneemt in de wereld van De Oost. 

Credits

Productiebedrijf
Coproducent(en)
Benoit Roland
Shanty Harmayn
Uitvoerend producent(en)
Coproductiebedrijf
Wrong Men
Salto Films
Camera
Production Design
Montage
Sound Design
Muziek
Cast
Omroep
Still fotografie
Milan van Dril
Productieland(en)
Nederland, Indonesië, België