Kijken

Log in om tickets te bestellen of om tijdens het festival een online programma te kijken.

Inloggen

Programma

Antoinette Beumer, Heddy Honigmann en Jim Taihuttu zijn de Masters van NFF 2021. Samen met hun gasten, o.a. Elise Schaap, Nasrdin Dchar en Kristien Hemmerechts, bieden ze een kijkje achter de schermen.
Als twintiger was Jim Taihuttu een van de oprichters van het reclamebureau Habbekrats. Hij maakte videoclips en commercials en legde zich vanaf 2010 ook toe ophet maken van films. Zijn debuut Rabat was een groot succes. Voor zijn tweede film Wolf won hij het Gouden Kalf voor Beste Regie. Dit jaar kwam zijn nieuwe film De Oost uit. Naast zijn filmwerk is Jim Taihuttu ook actief als dj Jim Aasgier van het collectief Yellow Claw. Tijdens zijn middag snijdt Taihuttu verschillende thema’s aan. Want hoe bereik je de jeugd van dit moment, maar geef je een film toch eeuwigheidswaarde? En hoe maak je een artistiek verantwoorde film die wél publiek vindt? Op deze middag is acteur Nasrdin Dchar (Gouden Kalf- winnaar voor zijn hoofdrol in Rabat) de gesprekspartner van Jim Taihuttu.

Masters
Samen omvatten ze het Nederlandse filmlandschap: een enerverende rebel, een grand dame die ons keer op keer meeneemt in haar fascinaties en een maker die de cross-over niet schuwt: commercieel en toch inhoudelijk. Elk van hen geeft het publiek een kijkje in het brein van de maker. Luister en leer van deze uiteenlopende Nederlandse meesters. Kijk voor meer informatie over het hele programma op filmfestival.nl/masters

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo DioraphteFonds 21 Logo WIT 01