Borgman

Alex van Warmerdam Speelfilm - 2013 - 113 min.
Geweld
Vanaf 16 jaar
Grof taalgebruik

Gouden Kalf-winnaar

Beste Actrice Hadewych Minis

Beste Film Marc van Warmerdam

Beste Scenario Alex van Warmerdam

Gouden Kalf-nominatie

Beste Regie Alex van Warmerdam

Beste Vrouwelijke Bijrol Annet Malherbe

Andere prijzen

Gouden Film (100.000 bezoekers speelfilm)

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Macabere, absurdistische thriller over een vreemdeling die plots voor de deur staat en een reeks verontrustende gebeurtenissen rond de zorgvuldig opgetrokken façade van een welgesteld gezin ontketent.

Macabere, absurdistische thriller over Borgman, een vreemdeling die aanbelt bij een modernistische villa met de vraag of hij in bad mag. Eenmaal binnen blijkt hij niet van plan weer weg te gaan. Geholpen door wat handlangers ontketent hij een reeks gebeurtenissen die steeds bizardere vormen aanneemt, waardoor langzaam maar zeker de zorgvuldig opgerichte façade van de bewoners van de villa afbrokkelt. Sinds achtendertig jaar de eerste Nederlandse film die meedeed in de hoofdcompetitie van Cannes.

Credits

Productiebedrijf
Graniet Film
Epidemic
Angel Films
Coproducent(en)
Eurydice Gysel
Tine Mosegaard
Mogens Glad
Koen Mortier
Uitvoerend producent(en)
Berry van Zwieten
Camera
Production Design
Montage
Sound Design
Geluidsnabewerking
Set geluid
Visual Effects
Muziek
Cast
Omroep
Distributie
Productieland(en)
Nederland