Body Language

Jeffrey Elmont Speelfilm - 2011 - 100 min.
Vanaf 9 jaar
Angst
Grof taalgebruik

Andere prijzen

Gouden Film (100.000 bezoekers speelfilm)

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Vijf dansers die elkaar niet kennen, reizen op de bonnefooi af naar een danswedstrijd in New York, waar ze op praktische en romantische problemen stuiten.

Op het vliegveld krijgt een groep dansers - een afvaardiging van de beste Nederlandse danscrews - te horen dat hun trip naar een belangrijke wedstrijd in New York niet doorgaat. Iedereen druipt af, behalve drie jongens en twee meisjes. Ze besluiten als team naar de danswedstrijd te gaan, maar kennen elkaar niet en verschillen ook in dansstijl. Dat levert in The Big Apple de nodige problemen en soms romantische confrontaties op. De film geeft veel ruimte aan de jonge danstalenten die de hoofdrollen spelen, waaronder Floris Bosveld, winnaar van So You Think You Can Dance in 2010, en de free runnende Lorenzo van Velzen Bottazzi, de toenmalige runner up. Het dansen beperkt zich niet alleen tot beelden van de repetities en de ultimate dance battle, maar wordt ook ingezet om in scènes hevige emoties tot uitdrukking te brengen.

Credits

Scenario Tijs van Marle
Producent(en) Michiel de Rooij
Productiebedrijf
Flinck Film
Launch Works
Johan Nijenhuis & Co
Coproducent(en)
Uitvoerend producent(en)
Camera
Edd Lukas
Production Design
Montage
Sound Design
Geluidsnabewerking
Set geluid
Jan Nieuwenhuijs
Visual Effects
Robert van Spanje
Daniëlle Kempen
Muziek
Cast
Omroep
Distributie
Productieland(en)
Nederland