Dramaserie HOLLANDS HOOP lanceert online interactive

 


In de week van de eerste tv-uitzending van het nieuwe seizoen van de serie HOLLANDS HOOP werd gisteren de Hollands Hoop online interactive gelanceerd: hollandshoop.nl. Een interactieve virtuele wereld, waarin bezoekers geheimen en aanwijzingen kunnen ontdekken, herinneringen kunnen ophalen en een game kunnen spelen. 


HOLLANDS HOOP-fans die van puzzelen houden en de lopende mysteries liefst zelf oplossen, kunnen hun hart ophalen met de interactive. Iedere week, na elke aflevering op tv, wordt een nieuwe aanwijzing in de interactive geplaatst. Daarnaast vallen met het uitspelen van de game collectors-items uit de tv-serie te winnen. Om de game uit te spelen moet je een code zien te kraken om het luik naar een geheime locatie te kunnen openen. Hiervoor ga je in de virtuele wereld op zoek naar 28 verstopte Hollands Hoop logo's. Elk gevonden logo vertegenwoordigt een letter of een cijfer, die samen het uiteindelijke wachtwoord vormen. Degene die het lukt de code te kraken, krijgt toegang tot een ondergrondse locatie, waar een nieuwe opdracht staat te wachten. 

Gigapixel, 360 graden en VR
Speciaal voor de Hollands Hoop interactive is het dorp waarin de tv-serie zich afspeelt, nagemaakt in gigapixel afbeeldingen, waardoor je overal tot in detail kunt inzoomen. Daarnaast zijn op de meeste interieur locaties, waaronder de Hollands Hoop boerderij, 360 graden foto’s gemaakt. Vanwege het speciale sounddesign geeft de interactive een immersive ervaring. Voor wie het niet immersive genoeg kan zijn: er is een aparte VR-versie gemaakt waarbij je met een VR-bril kunt rondkijken in de boerderij, op de yoga-zolder, in de kamer van Pepijn en op andere plekken. 

Het tweede seizoen van HOLLANDS HOOP ging in première op NFF 2017 en is vanaf 4 november elke zaterdag om 20.25 uur te zien bij BNNVARA en de NTR op NPO 2.