<strong>Patent Attent</strong><br><a href="javascript:void(0)" onclick="Shadowbox.open({content: '/publiek/personen/sander-veenhof?film=patent-attent', player: 'iframe', width: 600, height: 300, title: 'Sander Veenhof' });" text="Sander Veenhof">Sander Veenhof</a>, 2017<br>Interactief<br>Première<br>

Patent Attent

 (Patent Alert)
Maakt augmented reality de wereld overzichtelijker of juist beperkter? Om aan te tonen dat een digitaal ingevulde werkelijkheid niet alleen maar handig is, ontwikkelde visueel kunstenaar Sander Veenhof een hololens-applicatie die de gebruiker wijst op de gevaren van deze techniek. Wie met Veenhofs AR-bril op naar de wereld kijkt, ziet daarom niet alleen praktische tips en pop up-informatie voorbijkomen, maar krijgt ook constante waarschuwingen wanneer de drager een patent overtreedt.

Dit project is te zien in de NFF Interactive: Gouden Kalf Expo in het Festivalpaviljoen op de Neude van woensdag 20 september t/m donderdag 28 september van 10:00 uur tot 22:00 uur. Daarnaast wordt het project gepresenteerd tijdens de NFF Interactive: Gouden Kalf Avond op dinsdag 26 september.
Deze film bevindt zich in het NFF Filmarchief. In het NFF Filmarchief staat informatie over de films die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het festival heeft niet de beschikking over deze films, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij het EYE Film Instituut of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.
Productiejaar2017
Lengte5 minuten
ProductielandNederland
Websitebeyourownrobot.com/patent
RegisseurSander Veenhof
ProducentSander Veenhof
ProductiebedrijfSNDRV
ConceptontwikkelaarSander Veenhof