<strong>Park</strong><br><a href="javascript:void(0)" onclick="Shadowbox.open({content: '/publiek/personen/dr-didderins?film=park', player: 'iframe', width: 600, height: 300, title: 'Dré Didderiëns' });" text="Dré Didderiëns">Dré Didderiëns</a>, 2014<br>Lange Documentaire<br>

Park

 
Elk park herbergt een unieke mix van flora, fauna en menselijke gasten. Zo ook het Philips de Jonghpark. Deze stadsoase in Engelse landschapsstijl kenmerkt zich door monumentale bomen en slingerende wandelpaden en werd in 1920 door de familie Philips aan Eindhoven geschonken. De filmmaker laat zich op intuïtieve wijze leiden door zijn verwondering over het gedrag van mens en dier in dit fraaie stadspark. Niet alleen bezoekers en de camera, maar ook het park zelf manifesteert zich als een levende, observerende entiteit.
Deze film bevindt zich in het NFF Filmarchief. In het NFF Filmarchief staat informatie over de films die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het festival heeft niet de beschikking over deze films, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij het EYE Film Instituut of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.
Productiejaar2014
Lengte75 minuten
ProductielandNederland
Websiteparkdefilm.nl
RegisseurDré Didderiëns
ProducentJoost Seelen
Uitvoerend ProducentNienke Korthof
ScenarioDré Didderiëns
ScenarioAnke Hellebrand
CameraDré Didderiëns
Set GeluidJo Smeets
GeluidsnabewerkingJeroen Goeijers
Sound DesignAlbert Markus
EditorAlbert Markus
ProductiebedrijfZuidenwind Filmprodukties