<strong>Nachtschade</strong><br><a href="javascript:void(0)" onclick="Shadowbox.open({content: '/publiek/personen/shady-el-hamus?film=nachtschade', player: 'iframe', width: 600, height: 300, title: 'Shady El-Hamus' });" text="Shady El-Hamus">Shady El-Hamus</a>, 2017<br>Korte Film<br>Première<br> <strong>Nachtschade</strong><br><a href="javascript:void(0)" onclick="Shadowbox.open({content: '/publiek/personen/shady-el-hamus?film=nachtschade', player: 'iframe', width: 600, height: 300, title: 'Shady El-Hamus' });" text="Shady El-Hamus">Shady El-Hamus</a>, 2017<br>Korte Film<br>Première<br>

Nachtschade

 (Nightshade)
De elfjarige Tarik helpt zijn vader 's nachts met werkzaamheden die het daglicht niet kunnen verdragen. Wanneer er onderweg een ongeluk gebeurt, krijgt de jongen eindelijk de waardering van zijn vader waar hij zo naar verlangt. Maar voor die schouderklop moet hij wel zijn onschuld verliezen in dit dicht op de huid gefilmde vader-zoondrama met veel nadruk op het gevoel van de jongen.
Deze film bevindt zich in het NFF Filmarchief. In het NFF Filmarchief staat informatie over de films die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het festival heeft niet de beschikking over deze films, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij het EYE Film Instituut of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.
Productiejaar2017
Lengte14 minuten
ProductielandNederland
RegisseurShady El-Hamus
ProducentGuusje van Deuren
ProducentRianne Poodt
ProducentHarmen Kreulen
Uitvoerend ProducentEva Verweij
ScenarioShady El-Hamus
ScenarioJeroen Scholten van Aschat
CameraTon Peters
EditorPatrick Schonewille
Production DesignNelli Bodt
KostuumontwerpVita Mees
Set GeluidRegard Ibrahim
Sound DesignTaco Drijfhout
MuziekTerence Dunn
ProductiebedrijfThe Rogues
DistributeurSome Shorts
Still fotografieTon Peters
Cast
Kubilay Sengul, Mustafa Duygulu, Saleh Hassan Faris, Yousri Ghilane