<strong>MH17: Het verdriet van Nederland</strong><br><a href="javascript:void(0)" onclick="Shadowbox.open({content: '/publiek/personen/michiel-van-erp?film=mh17-het-verdriet-van-nederland', player: 'iframe', width: 600, height: 300, title: 'Michiel van Erp' });" text="Michiel van Erp">Michiel van Erp</a>, 2015<br>Lange Documentaire<br> <strong>MH17: Het verdriet van Nederland</strong><br><a href="javascript:void(0)" onclick="Shadowbox.open({content: '/publiek/personen/michiel-van-erp?film=mh17-het-verdriet-van-nederland', player: 'iframe', width: 600, height: 300, title: 'Michiel van Erp' });" text="Michiel van Erp">Michiel van Erp</a>, 2015<br>Lange Documentaire<br> <strong>MH17: Het verdriet van Nederland</strong><br><a href="javascript:void(0)" onclick="Shadowbox.open({content: '/publiek/personen/michiel-van-erp?film=mh17-het-verdriet-van-nederland', player: 'iframe', width: 600, height: 300, title: 'Michiel van Erp' });" text="Michiel van Erp">Michiel van Erp</a>, 2015<br>Lange Documentaire<br> <strong>MH17: Het verdriet van Nederland</strong><br><a href="javascript:void(0)" onclick="Shadowbox.open({content: '/publiek/personen/michiel-van-erp?film=mh17-het-verdriet-van-nederland', player: 'iframe', width: 600, height: 300, title: 'Michiel van Erp' });" text="Michiel van Erp">Michiel van Erp</a>, 2015<br>Lange Documentaire<br>

MH17: Het verdriet van Nederland

 (MH17: A Nation's Grief)
Een portret van Nederland en zijn inwoners na de vliegtuigramp met de MH17, die plaatsvond op 17 juli 2014 en 298 mensen (onder wie 196 met de Nederlandse nationaliteit) het leven kostte. De documentaire wil een gezicht geven aan de mensen die geconfronteerd werden met deze ramp en een beeld geven van het collectieve verdriet dat Nederland overviel. Van Erp volgt de nabestaanden van drie families, die elk op een verschillende manier afscheid nemen van hun geliefden. De ingetogen film gaat niet alleen over rouw, maar ook over veerkracht.
Deze film bevindt zich in het NFF Filmarchief. In het NFF Filmarchief staat informatie over de films die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het festival heeft niet de beschikking over deze films, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij het EYE Film Instituut of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.
Productiejaar2015
Lengte71 minuten
ProductielandNederland
Websitewww.defamilie.net/nl/do...
RegisseurMichiel van Erp
ProducentMonique Busman
Uitvoerend ProducentJeanMarc van Sambeek
ResearchManon van der Sluijs
ResearchIris Kleinsman
CameraRob Hodselmans
CameraPim Hawinkels
CameraMark Bakker
Set GeluidRob Dul
Set GeluidBenny Jansen
GeluidsnabewerkingRob Dul
EditorHinne Brouwer
ProductiebedrijfDe Familie Film & TV
TV companyVARA TV