<strong>De missie</strong><br><a href="javascript:void(0)" onclick="Shadowbox.open({content: '/publiek/personen/robert-oey?film=de-missie', player: 'iframe', width: 600, height: 300, title: 'Robert Oey' });" text="Robert Oey">Robert Oey</a>, 2016<br>Lange Documentaire<br> <strong>De missie</strong><br><a href="javascript:void(0)" onclick="Shadowbox.open({content: '/publiek/personen/robert-oey?film=de-missie', player: 'iframe', width: 600, height: 300, title: 'Robert Oey' });" text="Robert Oey">Robert Oey</a>, 2016<br>Lange Documentaire<br>

De missie

 (The Mission)
Kolonel Joost de Wolf is officier van het Korps Mariniers. In 2014 gaat hij militaire operaties leiden bij de VN-vredesmissie in Mali. Als de Malinese regering het broze vredesproces dreigt te torpederen, probeert De Wolf met een mix van charme en daadkracht de regie terug te winnen. Hij wordt echter gehinderd door gebrek aan sturing door zowel het VN-hoofdkwartier als leidinggevenden in Den Haag. De Wolf besluit eigenhandig op te treden, maar brengt daarmee onbedoeld zijn militaire carrière in gevaar. Een unieke kijk achter de schermen.
Deze film bevindt zich in het NFF Filmarchief. In het NFF Filmarchief staat informatie over de films die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het festival heeft niet de beschikking over deze films, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij het EYE Film Instituut of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.
TrailerBekijk trailer
Productiejaar2016
Lengte90 minuten
ProductielandNederland
Websitewww.demissiedefilm.nl/#1
RegisseurRobert Oey
ProducentFrank van den Engel
Uitvoerend ProducentJudith Vreriks
ScenarioRobert Oey
ResearchRobert Oey
CameraRogier den Boer
Set GeluidRobert Oey
GeluidsnabewerkingGiel van Geloven
Sound DesignGiel van Geloven
EditorChris van Oers
MuziekReyn Ouwehand
ProductiebedrijfZeppers Film & TV
TV companyIKON TV
Still fotografieTessa Posthuma de Boer