Ga naar inhoud

Zes nieuwe One Night Stand-films in première op Nederlands Film Festival

Zes nieuwe One Night Stand-films gaan op zondag 30 september in première op het Nederlands Film Festival: DÒST, FREE FIGHT, IN LIMBO, MOOI GEWEEST, TOM ADELAAR en ZOMERBROEDERS. One Night Stand is een van de belangrijkste filmprojecten voor jonge, talentvolle filmmakers in Nederland.


One Night Stand is een gezamenlijk initiatief van de omroepen NTR, BNNVARA en VPRO, het NPO-fonds, het Nederlands Filmfonds en CoBO. De zes films worden geproduceerd in coproductie met NTR, BNNVARA en VPRO. Ook dit jaar produceert One Night Stand duurzaam. De dertiende reeks is vanaf 20 oktober te zien op NPO 3.

Volgend jaar wordt het One Night Stand-traject opgevolgd door \'Centraal\'. In deze zesdelige dramaserie wordt iedere aflevering gerealiseerd door een ander team van regisseurs, scenaristen en producenten. Het zijn op zichzelf staande verhalen met één overeenkomst: ze kruisen elkaar op en rondom station Rotterdam Centraal. Tijdens het schrijfproces werken de teams samen om de zes scenario’s met elkaar te verbinden, onder leiding van scenarioschrijver Mieke de Jong.
DÒST
Alko en zijn beste vriend Björn racen op wc-potten, atten shotjes en steken asperges op het Groningse platteland. Als Björn meer voor Alko blijkt te voelen, zetten groepsdruk en schaamte hun vriendschap op het spel.

Regie: Joren Molter / Scenario: Britt snell / Producent: Family Affair Films / Cast: Henk-jan Doornbosch, Liam Feikens, Yamila Huft
FREE FIGHT
De band tussen de twee MMA uitoefenende broers, Joes (22) en Matthias (27), wordt op de spits gedreven nadat hun moeder plotseling overlijdt. Ze worstelen beiden op een totaal verschillende manier met hun rouwverwerking.

Regie: Sven Bresser / Scenario: Sven Bresser & Saar Ponsioen / Producent: IJswater Films / Cast: Chiem Vreeken, Aleksej Ovsiannikov, Olivia Lonsdale, Bert Kops
IN LIMBO
Vrijgesproken van een dodelijk ingrijpen maar geplaagd door de onomkeerbare gevolgen worstelt een politieagent met zijn geweten en aanstaand vaderschap tijdens een verlof in een all-inclusive-resort aan de Griekse kust.

Regie: Jim Süter / Scenario: Wander Theunis & Jim Süter / Producent: Keplerfilm / Cast: Nasrdin Dchar, Charlie Chan Dagelet, Cees Geel, Nino den Brave
MOOI GEWEEST
Ooit hebben Nel en Gerard afgesproken om - wanneer het moment daar is - samen uit het leven te stappen als de ultieme verzegeling van hun liefdesband. Gerard is er inmiddels van overtuigd dat zijn leven voltooid is maar Nel twijfelt aanvankelijk nog. Dat hun onomkeerbare plan daarnaast zo rauw op het dak van hun dochter en haar gezin zou vallen, hadden ze niet ingecalculeerd. De onderlinge verhoudingen komen onder druk te staan. Verzwegen conflicten en ingesleten patronen maken het uitvoeren van hun voornemen lastiger dan gedacht.

Regie: Mari Sanders / Scenario: Cecilie Levy / Producent: BIND / Cast: Leny Breederveld, Cas Enklaar, Maria Kraakman, Maarten Heijmans
TOM ADELAAR
Wanneer de Surinaamse Sharif een oer-Hollandse naam aanneemt om meer sales te scoren voor een opportunistisch callcenter, vervalt hij in een existentiële identiteitscrisis. Hij verdient goed en wordt eindelijk geaccepteerd, maar hoeveel van zichzelf is hij bereid op te offeren om er echt bij te horen?

Regie: Gonzalo Fernandez / Scenario: Ashar Medina / Producent: Topkapi Films / Cast: Yannick Jozefzoon, Manoushka Zeegelaar Breeveld, Chris Peters, Dennis Rudge
ZOMERBROEDERS
De laatste lome vakantiedag brengt de zestienjarige Bora door in een klein Turks kustdorpje met zijn zomerbroeders Dursun en Kagan. Als hij met hen over strand en boulevard doolt, voelt hij zich thuis. Tenminste, zo lang hij zijn autoritaire vader niet voor de voeten loopt. Dat Bora dit jaar verliefd is geworden op zijn onbereikbare buurmeisje Burcu maakt het leven er niet makkelijker op. Door zich stoerder voor te doen dan hij is, probeert hij alles uit de dag te halen, maar daarbij lijkt hij vooral zichzelf in de weg te zitten.

Scenario en regie:
Mustafa Duygulu / Producent: New Amsterdam Film Company / Cast: Meric Yildiz, Vefa Ocal, Yiğit Ege Yazar, Ahsen Eroğlu
ga terug