Ga naar inhoud

Winnaars VERS Film Awards 2019

Tijdens de 23e editie van de VERS Film Awards werden de Gouden Appels uitgereikt aan jonge makers voor beste film, beste montage, beste cinematografie en publieksfavoriet.
De jury, bestaande uit Sophie van der Pol (winnaar VERS Film Awards 2018, regisseur), Fatih Tura (editor), Aziz Al-Dilaimi (cinematograaf), Robert Alberdingk Thijm (scenarioschrijver en één van de oprichters van VERS) en Els Vandevorst (producent), verkoos TRAAG NAAR DE HEMEL van Marlies Smeenge als grote winnaar van de Gouden Appel voor Beste Film (€10.000 productiebudget voor een volgend project).
In de woorden van de jury:“De film was licht, humoristisch en soms ook tragisch, wat gezien het onderwerp en de plek helemaal niet zo evident is. De regie was stijlvast en wars van opsmuk. Camera, montage; alles stond in dienst van de vertelling. We konden de liefde en de research voelen door de film heen, en daarom gaat de VERS Award voor beste film naar deze titel.”


De Gouden Appel voor Beste Montage (€2.500) ging naar PARIBA van Eva van Weeghel. “De montage trok de film naar een hoger niveau”, aldus de jury, “terwijl ze wel in dienst van het verhaal bleef staan." De Gouden Appel voor Beste Cinematografie (€2.500) ging naar IK, MOORDENAAR van Christiaan van Leeuwen. De jury noemde de consistente stijl en de manier waarop van het landschap een karakter was gemaakt als redenen voor het geven van deze prijs. “Beelden die op je netvlies blijven staan!”


Het publiek verkoos MOFFENMEID van Raymon Hilkman als favoriet. Deze prijs is gesponsord door Independent Films. De winnaar krijgt een exclusieve vertoning van zijn film gesponsord.


Naast de vertoning van de veertien genomineerde films, was het mogelijk om podcastsessies bij te wonen over intimiteit, inspiratie en culturele diversiteit, of te leren pitchen voor een panel van filmprofessionals.


De VERS Film Awards werden mede mogelijk gemaakt door:
VondelCS, Filmmore, Camalot, Filmfonds, VEVAM Fonds en Cineville.
ga terug