Ga naar inhoud

Videoland Academy ontvangt ruim 150 aanmeldingen

Afgelopen maandag 9 december was de eerste deadline voor de nieuwe lichting filmmakers om hu noriginele ideeën in te sturen voor het nieuwe talentontwikkelingstraject; de Videoland Academy. Videoland stelt ruim een miljoen euro beschikbaar en geeft nieuw talent jaarlijks de kans om in totaal vier ficitiefilms van drie kwartier en één documentaire-drieluik te maken. Voor deze eerste editie (2020-2021) zijn ruim 150 aanmeldingen binnengekomen voor fictiefilms met als thema Grounded Sci-Fi en documentaireseries met als thema True Crime.

Antoinette Beumer (Hoofd ontwikkeling scripted fictie en non fictie RTL en regisseur):
"We zijn blij verrast met dit grote aantal aanmeldingen voor deze eerste editie van Videoland Academy. Het geeft aan dat de nieuwe lichting makers ons heeft weten te vinden en ons initiatief omarmt."

Videoland gaat met behulp van Dr.Script een selectie maken van makers die verder gaan met de Videoland Academy. In januari wordt deze selectie bekendgemaakt, waar in eerste instantie zes fictie en vier docuseries worden gekozen voor het talentontwikkelingstraject. Deze makers krijgen een financiële bijdrage, worden in contact gebracht met diverse professionals en volgen meerdere workshops om hun projecten verder te ontwikkelen. In mei volgt er nog een definitieve selectie waar uiteindelijk vier fictiefilms en één documentairesessie verder op financieel en inhoudelijk vlak worden begeleid, gesteund en gerealiseerd. De uitzending van deze films staan gepland voor 2021 op Videoland en er worden premières beoogd tijdens het Nederlands Film Festival en IDFA 2021.


Lees meer over Videoland Academy

ga terug