Ga naar inhoud

De Ontmoeting selecteert acht filmprojecten voor jubileumeditie

De Ontmoeting (het financieringstraject voor nieuwe filmmakers) maakt de selectie van de vijfde editie bekend. Uit de inzendingen hebben de zeven realisatiepartners Submarine Channel, BIND, VPRO Dorst, Volya Films, Videoland, 3LAB en Millstreet acht plannen geselecteerd. De films gaan op het Nederlands Film Festival 2020 in première.

De geselecteerde projecten zijn KUTLEVEN van Isis Cabolet (onder begeleiding van Millstreet Films), BOSRANDGELUK van Philip Huff en HAZENJACHT van Ken van Mierlo (3LAB), STRANGEHEARTS van Gregory Samson (Submarine Channel), ZAC ZALLION/THE SUNDAYS CHILD van Folkert Verdoorn (VPRO Dorst), MEISJESJONGENSMIX van Lara Aerts (Videoland), RAMZI van Lisa Smit (BIND), en WANNEER IK ONTPLOF van Angelo Raaijmakers (Volya Films).

Projectcoördinator van De Ontmoeting Sacha Gertsik: "We zijn vereerd en verheugd om voor onze jubileumeditie te werken met deze partners en makers. Opvallend is dat een aantal makers, die zich in andere disciplines al bewezen hebben, nu zullen debuteren als regisseur. Hiermee hopen we ook deze editie de film- en televisie-industrie te verrijken met nieuwe makers en inspirerende films!”
De Ontmoeting werd in 2015 geïnitieerd, en wordt ondersteund door het Amsterdamse Fonds voor de Kunst en de eigen Club van 100 – een club mensen die deze stichting een warm hart toedragen. Middels een serie films van maximaal zes minuten geeft De Ontmoeting nieuwe makers de kans om met de hulp van gevestigde partijen uit de film- en televisie-industrie hun film te maken. In samenwerking met partners ondersteunt De Ontmoeting filmmakers tevens in het distributietraject. Zo krijgt Nederlands filmtalent meer publiek. En op zijn beurt krijgt het publiek meer nieuwe verhalen van eigenzinnige vertellers.
ga terug