Ga naar inhoud
Festival

Winnaar NFF Debuutcompetitie Nederlands Film Festival 2021 bekend

De winnaar van de NFF Debuutcompetitie 2021 die vanavond de Filmprijs van de Stad Utrecht heeft ontvangen is Vincent de Boer. Met zijn animatiefilm The Stroke ontvangt de debuterende regisseur dankzij de gemeente Utrecht een bedrag van €7.500,-, een oorkonde en het beeld De Gouden Berg van kunstenaar Noor Nuyten. Het Nederlands Film Festival en de gemeente Utrecht willen met deze competitie talentontwikkeling en vernieuwing van beeldcultuur stimuleren. De meeste geselecteerde producties van de NFF Debuutcompetitie zijn nog t/m 2 oktober tijdens het Nederlands Film Festival te zien.

Juryrapport

Uit de 22 geselecteerde producties voor de NFF Debuutcompetitie, nomineerde de jury drie films voor de Filmprijs van de stad Utrecht. De vakjury bestond uit Ena Sendijarević, Jean van de Velde en Martijn Blekendaal.

De jury over de winnende filmproductie: “Een debuutfilm draagt een belofte in zich mee. De belofte van al het moois dat nog komen gaat. De winnende film The Stroke van Vincent de Boer voelt in zekere zin al als de eerste inlossing van die belofte. Het is meer dan een proeve van bekwaamheid. De jury was onder de indruk van het vakmanschap en het doorzettingsvermogen – de moed en de creativiteit van de makers. The Stroke is een cinematografische zinsbegoocheling die verleidt, verwart, pest en prikkelt.”

ga terug