Videoland Academy

Tijdens de NFF Talent Awards Ceremonie 2019 werd de Videoland Academy gelanceerd. Videoland Academy is een talentontwikkelingstraject dat een nieuwe lichting makers de kans wil bieden zich te ontwikkelen en ervaring op te doen binnen de professionele beroepspraktijk waarin ook commerciële belangen een rol spelen. Videoland Academy is een samenwerking van Videoland met NFF, IDFA, IFFR en Dr. Script, gesteund door het Nederlands Filmfonds.

Voor dit talentontwikkelingstraject zoekt Videoland Academy originele en toegankelijk vertelde verhalen met cinematografische kwaliteit. Jaarlijks worden er zes plannen voor een fictiefilm en drie plannen voor een documentaireserie geselecteerd en ontwikkeld. Het doel is om per jaar vier fictiefilms en een documentaireserie te realiseren. De thema’s voor 2020-2021 zijn voor fictiefilms ‘Grounded Sci-Fi’ en voor de documentaireserie ‘True Crime’.

Ga naar Videoland Academy

 

Videoland Academy Agenda

 

 • Ideeëncheck; documentaire én fictie

  Zondag 24 november; 16.00 – 17.00 uur, Zuiderkerk

  Wil je weten of je documentaire- of fictieplan in aanmerking komt voor de Videoland Academy? En heb je vragen over de thema’s ‘Grounded Sci-Fi’ en ‘True Crime’?

  Laat je idee dan checken door de professionals die betrokken zijn bij Videoland Academy. Op zondagmiddag 24 november zijn zij aanwezig op IDFA om in gesprek te gaan met filmmakers over hun ideeën. Stuur een korte synopsis van je documentaire- of fictie plan en in het kort wat je zou willen vragen.

  Aanmelden kan tot 12 november 2019. 

  Meld je aan
 • Lezing Alex Gibney

  Zondag 24 november; 19.30 – 21.00 uur, Brakke Grond-Tuinzaal

  Documentaireseries zijn populair en er is grote vraag naar. Maar het vereist wel specifieke kennis en kunde om ze te maken. In deze industrie-sessie, gehost door Videoland, geeft de bekroonde documentairemaker Alex Gibney inzicht in hoe hij te werk gaat. Hoe het maken van documentaireseries voor verschillende platforms werkt, wat het betekent om complexe omgevingen en gevaarlijke onderwerpen te behandelen en hoe je deze met elkaar verweeft in een goed verhaal. Leer het van de beste!

  Gibney werkt al sinds de jaren ’80 als producent en regisseur van zowel lange documentaires als documentaireseries. Zijn filmografie omvat o.a. Enron: The Smartest Guys in the Room (2005), Taxi to the Dark Side (2007) en Going Clear: Scientology & the Prison of Belief (2015) en series als Death Row Stories (2014 -2019) en Dirty Money (2018). Gibney is op IDFA aanwezig om zijn nieuwste film Citizen K. te presenteren.

  Aanmelden kan tot 12 november 2019. 

  Meld je aan