Ga naar inhoud
NFF Extended

Sprekers NFF Extended 28 mei bekend

Op woensdagmiddag 28 mei organiseren wij een nieuwe NFF Extended, geheel in het teken van Fair Pay en Fair Practice.

Een gezonde en inclusieve werkomgeving met eerlijke beloning en duidelijke arbeidsvoorwaarden is cruciaal voor de film- en audiovisuele sector. De Fair Practice Code biedt richtlijnen voor eerlijk werken en ondernemen in de sector.

Een kernprincipe is Fair Pay, gericht op eerlijke betaling. Met financiële steun van OCW en via gesprekken aan de Ketentafels zijn afspraken en praktijkinstrumenten ontwikkeld voor transparante en eerlijke beloning, los van bijvoorbeeld gender of achtergrond. Fair Practice gaat ook om onderlinge solidariteit, vertrouwen en goede werkverhoudingen, waarbij welzijn en veiligheid serieus worden genomen, en werkenden goed voor zichzelf én elkaar zorgen.

Tijdens deze editie van NFF Extended zoomen we in op de resultaten van recent onderzoek naar de meerkosten van fair pay en op de genderloonkloof en kijken we naar de mogelijkheden die deze veranderingen bieden.

Benieuwd naar de sprekers? Hieronder stellen we ze graag alvast voor:

Bestel nu je gratis ticket

Over de sprekers

1

Iris Lammertsma

Iris is sinds 2011 samen met Boudewijn Koole eigenaar van en producent van productiehuis Witfilm. Voordat ze in de filmsector ging werken was zij werkzaam in de theaterwereld waar zij 20 jaar artistiek en zakelijk leider was van De Kazerne, een productiehuis voor dans en theater. Iris is tevens voorzitter van de Nederlandse Audiovisuele Producenten Alliantie (NAPA).

2

Richard Geukema

Richard is directeur van bij PPMC Economisch Advies, waar hij onderzoek doet naar en adviseert over strategie en uitvoering in de culturele en creatieve sector. Voor Kunsten’92 en het Nederlands Filmfonds deed Richard onderzoek naar de meerkosten voor het realiseren van Fair Pay in de Nederlandse film- en audiovisuele sector.

5

Hyo Soon Kaag

Hyo Soon Kaag is scenarioschrijver en regisseur. Hyo Soon was tot en met 2024 beleidsmedewerker van de Dutch Academy For Film. In die functie was zij nauw betrokken bij het onderzoek van de Universiteiit Utrecht en Vrouwen in Beeld naar de genderloonkloof.

Foto: Eva Veldhoen

6

Rosan Boersma

Rosan Boersma is coach, vertrouwenspersoon en ondersteuner in zowel de creatieve industrie als voor mensen die te maken hebben met kanker. Met een achtergrond als (freelance) producent in de film- & tv-sector, kent zij de uitdagingen van deze wereld als geen ander. Naast haar werk als coach richtte zij in 2024 samen met Anna de Beus CINEMIND op, een organisatie die zich inzet voor betere mentale gezondheid in de filmindustrie. Daarnaast geeft Rosan les in Persoonlijke Ontwikkeling en Communicatie aan de Nederlandse Filmacademie, waar zij jonge makers begeleidt in hun professionele en persoonlijke groei.

3

Doreen Boonekamp

Doreen is onafhankelijk bestuurder, aanjager en strategisch adviseur in de culturele en creatieve sector, met een focus op film en audiovisueel. In deze rollen richt ze zich op de ontwikkeling en implementatie van cultuur- en audiovisueel beleid op overheids- en EU-niveau, de verbetering van sociale condities, de infrastructuur voor talent- en vaardigheidstraining, de financieringsmogelijkheden van AV-producties en het verbeteren van de zichtbaarheid, governance en verandermanagement. Doreen is onder meer voorzitter van zowel de Ketentafel Film/AV Producties als de Ketentafel Filmfestivals

Foto: Studio Elias
Safi Graauw

Safi Graauw

Safi is een autodidact regisseur die gelooft dat film een krachtig middel is om positieve verandering teweeg te brengen. Zijn werk draait om het vertellen van verhalen die maatschappelijke en milieuthema’s toegankelijk maken voor een breed publiek. Of het nu gaat om fictie, documentaire of commerciële opdrachten, de boodschap staat altijd centraal.

Safi studeerde Aardwetenschappen en merkte tijdens zijn studie hoe belangrijke boodschappen vaak verloren gaan in vakjargon en academische taal. Dat inzicht leidde tot zijn missie: complexe thema’s begrijpelijk maken door middel van beeld en verhaal. Hij regisseerde onder meer Koeriers (2022), Ruimteschip Aarde (2022), Homerun Curaçao (2023), Kameleon (2024), Teken en zie de wereld (2025) en Tonnano (in postproductie).

Thumbnail Ben Bouwmeester2

Ben Bouwmeester

Ben Bouwmeester is uitvoerend producent van Nederlandse films en series en internationale co-producties. Ben studeerde aan de Filmacademie (AV-docentenopleiding) en werkte als opnameleider en productieleider en was 10 jaar productieleider voor het Oerol festival. Als uitvoerend producent is hij sinds 2012 verantwoordelijk geweest voor o.a. speelfilms als Jippie No More!, Beraber, Het verloren transport, Buladó, Rafael, Cobain en voor series als Badgast, Van God Los (4) en Feuten.

4

Joan Nunnely

Joan is bestuurder en ondernemer en expert op het gebied van arbeidsmarkt, inclusie en talentontwikkeling. Ze is onder andere HR-docent op de Hogeschool Rotterdam en trainer op het gebied van inclusief leiderschap. Joan is voorzitter van de ketentafel MarCom (Marketing & Communicatie).

Praktische informatie

Datum: woensdag 28 mei
Tijd: 15:00 - 17:00
Locatie: Eye Filmmuseum
Toegang: gratis op reservering

NFF Extended: Fair Pay, Fair Practice, Fair Results wordt georganiseerd in samenwerking met Eye Filmmuseum en DAFF.

Benieuwd wat je kan verwachten?

NFF publiceert na iedere Extended bijeenkomst een uitgebreid verslag

Over NFF Extended

NFF Extended is het verbindende platform van het Nederlands Film Festival, bedoeld om iedereen in de sector jaarrond te informeren én te inspireren door bijeenkomsten over relevante, actuele en urgente onderwerpen. Alle NFF Extended bijeenkomsten zijn gratis.

ga terug