Ga naar inhoud
Festival

Bo slotfilm NFF 2022

Bo van regisseur Joost van Ginkel is de slotfilm van de 42e editie van het Nederlands Film Festival. Hoofdrolspelers Gaite Jansen, Rati Tsiteladze en Matthijs van de Sande Bakhuyzen zijn bij de première op dinsdag 27 september aanwezig. In de roadmovie reist Bo naar het graf van haar vader in Georgië en ontmoet ze zijn jeugdvriend.

De film Bo is op 27 september als slotfilm overal in het land bij te wonen. Tickets voor de publiekspremière van Bo in Utrecht zijn nu te koop.

Over de slotfilm

Wanneer de onverschrokken Bo naar Georgië afreist om het graf van haar vader - een bekende trompettist - te bezoeken, loopt ze zijn vroegere jeugdvriend Levan tegen het lijf. Op zoek naar haar roots en een beter begrip van haar vader, besluit ze om mee te liften in Levan’s vrachtwagen. Het melancholische trompetspel van Bo’s vader begeleidt hun reis door het adembenemende Georgische landschap. De opbloeiende liefde tussen Bo en Levan zorgt ervoor dat ze uiteindelijk hun donkerste geheimen met elkaar durven te delen.

Bo is geregisseerd door Joost van Ginkel die ook het scenario schreef. Zijn speelfilmdebuut 170 Hz won tijdens het Nederlands Film Festival het Gouden Kalf van het Publiek. Gaite Jansen speelde hierin ook de hoofdrol en werd destijds genomineerd voor een Gouden Kalf. Van Ginkels tweede speelfilm The Paradise Suite ging in wereldpremière op het Toronto International Film Festival, werd bekroond met Gouden Kalveren voor Beste Film/Beste Scenario/Beste Acteur en was tevens de Nederlandse inzending voor de Oscars dat jaar. Frank van den Eeden (Close, Girl) heeft de cinematografie voor Bo verzorgd.

De film is geproduceerd door PRPL in coproductie met Savage Film (BE) en Natura Film (GE). Bo is tot stand gekomen met steun van het Nederlands Filmfonds, Netherlands Film Production Incentive, VAF en Belgische Tax Shelter. September Film brengt Bo landelijk uit in de bioscopen vanaf 29 september.

NFF 2021 0926 Utrecht Kinepolis Sfeer Ramon Mangold

Festivalthema: contact

Alles draait om contact op de 42e editie van het NFF. Ontmoet makers en ga met hen in gesprek, bekijk als eerste het nieuwste van eigen bodem en beleef film op unieke wijze. Zie, voel en proef de festivalsfeer in de bioscopen, filmtheaters, cafés en online tijdens een van de vele premières, filmvertoningen en events.

NFF bezoeker in wit gekleed wijst naar links

Altijd up-to-date

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van alle ins outs over NFF 2022? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.

ga terug