Ga naar inhoud
Gouden Kalveren

Bekendmaking nominaties Gouden Kalf Digitale Cultuur 2022

De nominaties van de Gouden Kalf Competitie 2022 in de categorie Digitale Cultuur zijn bekend. Uit de tien geselecteerde producties zijn de drie projecten van makers Guerrilla Games, ARK en Tamara Shogaolu genomineerd voor het Gouden Kalf voor Beste Digitale Cultuurproductie 2022. Tijdens het Nederlands Film Festival zijn de kanshebbers te zien in Storyspace, de expositie van Nederlands Film Festival in Bibliotheek Utrecht op de Neude. De 42e editie van het Nederlands Film Festival vindt plaats van 21 t/m 30 september. Op de laatste dag van het festival vindt de uitreiking plaats van de Gouden Kalveren 2022.

Nominaties Beste Digitale Cultuurproductie 2022:

Op titelvolgorde

- Horizon Forbidden West - Guerrilla Games
Dit vervolg op de PlayStation-bestseller laat je bijna verdwalen in een adembenemende maar levensgevaarlijke sciencefictionwereld, waar heldin Aloy jager en prooi is van mechanische monsters.

- LAWKI (Life As We Know It) - ARK (Arran Lyon, Federico Campagna, Louis Braddock Clarke, Roosje Klap, Senka Milutinovic, Teoniki Rozynek, Valentin Vogelmann, Zuzanna Zgierska)
Kunstmatige intelligentie en algoritmes componeren uit biljoenen uren aan videocontent een hypermoderne opera op maat. Als deelnemer zet jij het wonderlijke geheel letterlijk en figuurlijk in beweging.

- Un(re)solved - Tamara Shogaolu
Spreek hun namen hardop uit, dan leer je hun verhalen kennen. Dit multiplatformproject laat zien dat ook nu geen gerechtigheid is voor de slachtoffers en hun nabestaanden van racistische moorden uit het Amerikaanse verleden.

Jury

De nominaties en winnaars van de Gouden Kalveren in de categorie Digitale Cultuur worden bepaald door een onafhankelijke jury bestaande uit Ali Eslami (kunstenaar en VR-developer), Mieke Gerritzen (designer, kunstenaar, producer) en Janine Huizenga (designer, Hoofd I/M/D KABK Den Haag).

Juryrapport

Bezoeker van Story Space met VR-bril

Digitale Cultuur

Alle producties bekijken en meer weten over Digitale Cultuur? Lees meer via onderstaande knop.

ga terug