Ga naar inhoud
Talent

Scenarioschrijvers geselecteerd voor Dutch Horror editie van Videoland Academy

Voor de derde editie van de Videoland Academy zijn vijf schrijvers geselecteerd die hun Dutch Horror project gaan ontwikkelen tot scenario. Gedurende een aantal maanden volgen de schrijvers het talentontwikkelingstraject van Videoland waar ze begeleid worden bij het schrijven van hun scenario en een aantal workshops volgen. Ook worden ze gekoppeld aan een producent die de films gaan realiseren. De films worden naar verwachting aankomend jaar gedraaid en gaan in première op het Nederlands Film Festival 2023.

De selectie

Dajo Leunge met Dorst

Dorst is een romantische horror over vampier Vos die leeft op het bloed van oppervlakkige one night stands maar hopeloos verliefd wordt op de eenzame student Bram. Kan Vos zijn dodelijke instincten inhouden om de liefde te laten winnen?

Jessie Tiemeijer en Sam Dijkstra met Het Dorp

Het Dorp is een psychologische thriller over de fysiek beperkte Anya die samen met vijf anderen geselecteerd wordt voor ‘Het Dorp’; een experiment waar mensen met een beperking kunnen wonen in een dorpje dat helemaal op hen is ingericht. Maar eenmaal aangekomen begint Anya te vermoeden dat het echte experiment de deelnemers zelf zijn.

Hanna van Niekerk en Lauren Mae Murphy met De laatste palingvisser

De laatste palingvisser is een Hollandse slasher over de stille tiener Lotta die met haar ouders een klein, afgelegen eilandje bezoekt in de idyllische Marker Wadden. Als daar de groep hippe, vervuilende toeristen echter een voor een kleiner wordt, beseft Lotta dat ze de natuur wellicht niet levend verlaten.

Over Videoland Academy

Bij de Videoland Academy krijgt nieuw talent de kans en vrijheid om vernieuwende, baanbrekende verhalen te ontwikkelen, realiseren en vertonen. Videoland Academy onderscheidt zich door te focussen op de begeleiding van schrijftalent én op het ontwikkelen van genrefilms.

De gerealiseerde films van Videoland Academy editie 1

  • De Sterfshow van Timo Ottevanger, Edson Da Conceicao, Paul de Vrijer en Wladimir van Heester (producent: Umami Media)
  • Dagen dat ik je vergeet van Bodil Matheeuwsen (producent: Keplerfilm)
  • Indringer van Jan Verdijk (producent: Keplerfilm)
  • De Sneeuwman: geheimen van een kindermoordenaar van Flynn von Kleist (producent: Topkapi Nonfiction)

De gerealiseerde films van Videoland Academy editie 2

  • Black Girl Magic van Sergej Groenhart en Giancarlo Sanchez (producent: NewBe)
  • Dormis van Sarah Offringa, Sander van Dijk en Iván López Núñez (producent: Keplerfilm)
  • Op tijd terug van Inge Sonderen en Janne Schmidt (producent Millstreet Films)
  • Lachgaskoning Deniz: The afterparty van Marthe Naber Heuer (producent: Totem Media)
ga terug