Ga naar inhoud

Roadmovie met Joris Linssen & Caramba in première op het Nederlands Film FestivalJoris Linssen en zijn band Caramba brengen in de roadmovie MET JOU HEB IK GELEERD hun \'poldermariachi\' terug naar de oorsprong en willen weten of de Mexicanen hun muziek kunnen waarderen. De documentaire, geregisseerd door Wilfred Evers, gaat op zaterdagmiddag 28 september in première in de Stadsschouwburg in Utrecht. Publiek kan hierbij aanwezig zijn en wordt aan het einde getrakteerd op een speciaal optreden van Joris Linssen & Caramba.


22 jaar nadat zanger en presentator Joris Linssen besmet is geraakt door de klanken van de Mexicaanse Mariachi gaat hij samen met zijn band Caramba terug om een serenade te brengen aan zijn twee grote helden: Armando Manzanero en José Alfredo Jiménez. MET JOU HEB IK GELEERD is een roadmovie over passie voor muziek, ambitie, vertrouwen en vriendschap. Joris Linssen & Caramba brengen hun ‘poldermariachi’ terug naar de oorsprong en willen weten of de Mexicanen hun muziek kunnen waarderen. Een Nederlandstalige band, die uiteindelijk optreedt voor 20.000 uitzinnige Mexicanen. Ze vertrekken als vier vrienden en komen terug als vier broers.


MET JOU HEB IK GELEERD is geregisseerd door Wilfred Evers, de regisseur van onder andere de televisieprogramma’s HELLO GOODBYE en JORIS’ SHOWROOM.


Tijdens het Nederlands Film Festival gaan ook nog veel andere bijzondere films in première. Kaarten voor de première van MET JOU HEB IK GELEERD, maar ook de openingsfilm HOE DUUR WAS DE SUIKER, de natuurfilm DE NIEUWE WILDERNIS, financiële thriller DE PROOI, de documentaire DOE MAAR: DIT IS ALLES, NTR KORT! en de feelgood comedy CHEZ NOUS zijn op dit moment al in de voorverkoop via filmfestival.nl/publiekspremieres. Vanaf 28 augustus staat het complete festivalprogramma vol films en evenementen online op www.filmfestival.nl.


Bekijk hier de trailer van MET JOU HEB IK GELEERD.


Het 33e Nederlands Film Festival vindt plaats van 25 september tot en met 4 oktober in Utrecht. #nff2013
ga terug