Ga naar inhoud

Producties Gouden Kalf- en Debuutcompetitie 2018 bekend

De geselecteerde producties voor de Gouden Kalf Competitie 2018, behalve de eerder aangekondigde selectie voor Interactive, zijn vandaag bekendgemaakt. De prestigieuze filmprijzen worden dit jaar voor de 38e keer verdeeld aan het eind van het Nederlands Film Festival, dat plaatsvindt van 27 september t/m 5 oktober. Op 4 september worden de nominaties bekendgemaakt.Gouden Kalveren 2018: speelfilm en lange documentaire

De nominaties en winnaars voor de Gouden Kalveren die uitgereikt worden aan speelfilms en lange documentaires worden via het Academymodel bepaald. Tijdens het festival kun je een selectie van de speelfilms en lange documentaires bekijken. Bij speciale Gouden Kanshebber-vertoningen worden films uitgelicht en beantwoorden genomineerden vragen van het publiek tijdens de uitgebreide Q&A.

Bekijk speelfilms en lange documentaires
Gouden Kalveren 2018: korte film, korte documentaire en televisiedrama

Voor de categorieën korte films, korte documentaires en televisiedrama\'s worden de nominaties en de winnaars bepaald door onafhankelijke jury\'s die ieder jaar samengesteld worden. Deze jury\'s worden binnenkort bekendgemaakt. Tijdens het festival wordt een selectie uit deze categorieën geprogrammeerd. Korte films worden bijvoorbeeld als voorfilm of in een blok met meerdere korte films vertoond.

Bekijk de selectie
Selectie NFF Debuutcompetitie 2018

Ieder jaar wordt de beste debuutfilm bekroond met de Filmprijs van de stad Utrecht. Hiervoor selecteerde het NFF dit jaar 25 Nederlandse producties, die je tijdens het festival allemaal kunt bekijken. Een onafhankelijke jury bepaalt de uiteindelijke nominaties en winnaar.

Bekijk de selectie
Gouden Kalf voor Beste Interactive 2018

Er zijn tien interactieve mediaproducties door de vakjury geselecteerd uit het rijke aanbod aan o.a. games, virtual reality film en multimediale producties van het afgelopen jaar. De producties zijn tussen 28 september en 4 oktober te zien in de gratis toegankelijke Interactive Expo tijdens het NFF 2018.

Bekijk de selectie
ga terug