NFF Interactive Selectie 2018

Deze tien interactieve mediaproducties zijn door de vakjury geselecteerd voor de Gouden Kalf Competitie 2018. De jury heeft de kanshebbers op een Gouden Kalf voor Beste Interactive geselecteerd uit het rijke aanbod aan o.a. games, virtual reality film en multimediale producties. Centraal in de categorie Interactive staan nieuwe vormen van verhalen vertellen en de interactie tussen het publiek en mediatechnologie. De jury heeft de producties beoordeeld op impact, artistieke waarde en innovatieve verhaalvorm:

DANCE TONITE – Jonathan Puckey & Roel Wouters (Studio Puckey, Moniker & Google Data Arts Team)
DANCE TONITE is een roomscale VR-beleving waarin de gebruiker danst op LCD Soundsystem tussen de user-generated VR-opnames van anderen.


#DEARCATCALLERS – Noa Jansma (Noa Jansma Producties)
#DEARCATCALLERS is een project over straatintimidatie waarin traditionele machtsverhouding worden omgedraaid door de selfies die Jansma van haar en haar ‘catcallers’ op Instagram plaatste.


ECHOES OF IS – Tessa Pope (Submarine Channel)
ECHOES OF IS #wesharethescars is een webdocumentaire die bestaat uit twaalf aangrijpende verhalen van mensen die allemaal aangeraakt zijn door Islamitische Staat.


DE INDUSTRIE – Mirka Duijn (Submarine Channel & VPRO)
DE INDUSTRIE is een interactieve online documentaire die Nederlandse drugsnetwerken in kaart brengt en vertelt met behulp van audio, 3D en GPS de persoonlijke verhalen van hen die de drugsindustrie draaiende houden.


KIN – Arjan van Meerten & Sven Neve (House of Secrets)
KIN is een virtual reality-platformspel waarin je buitenaardse landschappen doorkruist, tegenstanders verslaat en puzzels oplost om jouw verhaal te ontrafelen.


MEET THE SOLDIER – Teddy Cherim (Wolfstreet | Creative Agency)
MEET THE SOLDIER is een 360 VR-documentaire over twee strijders van vijandige stammen in Karamoja, Oeganda. Ze worden in VR bij elkaar gebracht, waar ze elkaars zienswijze op het conflict ervaren.


DE MIGRANT – Anaïs López (Prospektor)
DE MIGRANT is een fabelachtige multimediavertelling over een vogel, hoe de mensheid met dieren omgaat, de maakbaarheid van de stad en onze pogingen om de ideale maatschappij te vormen.


DE STOEL VAN DE LAATSTE JAREN – Jessie van Vreden & Anke Teunissen (Pieter van Huystee Film & TV)
DE STOEL VAN DE LAATSTE JAREN is een 360 VR-film over twee ouderen die ieder op hun eigen wijze het einde van hun leven tegemoet treden.


A TEMPORARY CONTACT – Sara Kolster & Nirit Peled (Arte France)
A TEMPORARY CONTACT is een ongewone reis waarbij je via mobiele messages (Whatsapp/Messenger) real-time een groep vrouwen vergezelt die de bus nemen om hun geliefden in de gevangenis te bezoeken.


VR WATERSNOODRAMP 1953 – Kuba Szutkowski (Studio Maslow & Streekmuseum Goeree-Overflakkee)
VR WATERSNOODRAMP 1953 is een roomscale VR-beleving die de kijker de nacht van de Watersnoodramp laat meemaken. Je volgt bewoners van Goeree-Overflakkee vóór, tijdens en na de fatale komst van het water.