Educatie

De 38e editie van het Nederlands Film Festival vindt plaats van donderdag 27 september tot en met vrijdag 5 oktober 2018. Tijdens het festival organiseert het NFF een divers educatief programma voor het primair onderwijs, voortgezet onderwijs, MBO, HBO en WO.

Het NFF ziet filmeducatie als een belangrijke pijler en bedient daarom leerlingen, studenten én docenten. Met voor ieder leerjaar met zorg geselecteerde recente en relevante (jeugd)films, vaak omlijst met een voorfilm en altijd met een nagesprek (veelal met een filmmaker of acteur). Voor het primair en voortgezet onderwijs workshops film maken, waarbij leerlingen in de praktijk zien hoe zij zelf films maken. En voor studenten gratis te bezoeken filmcolleges, bijeenkomsten voor filmprofessionals en programma’s op maat. Klik op de links hieronder voor meer informatie over onze programma’s en om te reserveren.

Primair onderwijs                                        Voortgezet onderwijs                         
MBO                                                              HBO/WO                                              

Meld je nu aan voor de filmeducatieborrel 28 september in de Stadsschouwburg Utrecht!

We leggen de rode loper uit voor docenten van alle scholen uit Utrecht en omgeving en informeren je graag over de laatste ontwikkelingen op het gebied van filmeducatie. Proost met ons op de Nederlandse film, ga in gesprek met collega’s én de culturele sector over film in de klas, en laat je inspireren, of je nu al veel of nog niets met filmeducatie doet. Het eerste drankje krijg je van ons!

Meld je nu aan

Contact

Vragen? Of een programma op maat? Neem contact op met:
Ninelotte Dijk – Medewerker Educatie
[email protected]
030 – 2303800

Het NFF maakt deel uit van het Netwerk Filmeducatie, het platform voor een kwalitatief hoogstaand en gevarieerd aanbod op het gebied van filmeducatie.

Met dank aan: