Educatie

Het Nederlands Film Festival investeert in het publiek en talent van de toekomst door hen kritisch te leren kijken, eigen verhalen te leren vertellen en zich zo verbonden te voelen met de filmcultuur in Nederland. Daarom organiseert het NFF zowel receptieve als participatieve programma’s gericht op het primair- en voortgezet onderwijs, mbo, hbo en wo én docenten. Met het project Film in de Klas biedt het NFF in samenwerking met NPO Start, Schooltv.nl en het Netwerk Filmeducatie het jaarrond gratis films en bijbehorende filmlessen voor in de klas.


Programma 2020

Elke editie van het Nederlands Film Festival (NFF) is bijzonder, maar deze veertigste editie is dat misschien nog nét een tikkie meer. NFF trekt jaarlijks 10.000 leerlingen en studenten naar het festival in Utrecht. Dit jaar pakken we het anders aan en haal je als school het NFF naar het klaslokaal! Met vertoningen van zorgvuldig gekozen Nederlandse films, verdiepend online lesmateriaal voor elk leerjaar, videogesprekken met makers en NFF filmkits, waarmee een klaslokaal veranderd in een NFF-bioscoop! 

Aanmelden
Aanmelden voor het NFF educatieprogramma kan tot en met 17 juli via het aanmeldformulier. Voor het eerst biedt het NFF het educatieprogramma niet alleen tijdens de negen festivaldagen aan, maar gedurende drie weken. De NFF educatieprogramma’s kunnen ingepland worden tussen de start van het NFF op 25 september en de start van de herfstvakantie in Utrecht op 17 oktober. Nu het op scholen drukker dan ooit is, willen wij deelnemende scholen meer ruimte geven om het educatieprogramma op een geschikt moment in te plannen.

Bij nieuwe maatregelen en richtlijnen, aangekondigd door de overheid en/of het RIVM met gevolgen voor het onderwijs, is het mogelijk om gratis te annuleren. Meer weten over de invulling van de educatieprogramma’s en de maatregelen die het NFF neemt om verspreiding van COVID-19 te voorkomen? Neem gerust contact met [email protected] 

Wil je het NFF in de Klas Startpakket met één of meerdere extra’s uitbreiden? Geef je voorkeursdata en favoriete uitbreidingsmogelijkheid aan op het aanmeldformulier. Hierna zal een van onze medewerkers zal spoedig contact opnemen.

Aanmelden vanaf 8 juni 2020


 

 

  • NFF Jaarrond: Film in de Klas

    Film in de Klas biedt docenten van het primair en voortgezet onderwijs, jaarrond gratis filmeducatie in de vorm van films en filmlessen voor in de klas of online.

    Leer meer met NFF
  • Schoolfilm van de Maand: GRATIS

    Samen met Schooltv.nl, NPO Start en het Netwerk Filmeducatie kiest het NFF maandelijks de Schoolfilm van de Maand uit de filmselectie van Film in de Klas. In juni staat de Schoolfilm GRATIS in de spotlights. In de film GRATIS kijken we naar een actueel onderwerp in onze huidige samenleving: boodschappen doen. Els (Loes Schnepper) en Ruud (Nico de Vries) zitten al jaren vastgeroest in hun huwelijk. Wanneer Ruud een minuut gratis winkelen wint in de supermarkt, gaan ze in training om hun opbrengst zo groot mogelijk te maken. En winst maken ze, maar niet door de gratis boodschappen.

    Ga aan de slag

Contact

Vragen? Of een programma op maat? Neem contact op met NFF Educatie via [email protected] of 030 – 2303800.

Het NFF maakt deel uit van het Netwerk Filmeducatie, het platform voor een kwalitatief hoogstaand en gevarieerd aanbod op het gebied van filmeducatie.

Met dank aan: