Educatie

Elke editie van het Nederlands Film Festival (NFF) is bijzonder, maar deze veertigste editie is dat misschien nog nét een tikkie meer. NFF trekt jaarlijks 10.000 leerlingen en studenten naar het festival in Utrecht. Dit jaar pakken we het anders aan en haal je als school het NFF naar het klaslokaal! Met vertoningen van zorgvuldig gekozen Nederlandse films, verdiepend (online) lesmateriaal voor elk leerjaar, videogesprekken met makers en NFF filmkits, waarmee een klaslokaal verandert in een NFF-bioscoop! 

Aanmelden
De deadline om jouw klas aan te melden voor het NFF in de Klas Startpakket is opgeschoven naar 11 september 2020. De overige NFF Filmkits boek je in overleg met de educatie afdeling. De meeste NFF Educatie Programma’s kunnen daarom plaatsvinden tussen de start van het NFF op 25 september en de start van de herfstvakantie in Utrecht op 17 oktober. Liever een programma op maat? Mail voor meer informatie naar [email protected] 

COVID-19
Bij nieuwe maatregelen en richtlijnen, aangekondigd door de overheid en/of het RIVM met gevolgen voor het onderwijs, is het mogelijk om gratis te annuleren. Meer weten over de invulling van de educatieprogramma’s en de maatregelen die het NFF neemt om verspreiding van COVID-19 te voorkomen? Neem gerust contact op met [email protected]

Algemene Voorwaarden
Wijzigingen in het leerlingenaantal kunnen nog tot en met woensdag 2 september worden doorgegeven, neem hiervoor contact op met [email protected] Hierna brengen wij alle inschrijvingen in rekening. Begin september versturen wij per post en per mail alle praktische informatie en lesmateriaal naar deelnemende scholen en opleidingen. Het Nederlands Film Festival behoudt te allen tijde het recht data en/of programma’s te wijzigen. Bij wijzigingen nemen wij z.s.m. contact op met alle deelnemers.


 

 

 • NFF Jaarrond: Film in de Klas

  Film in de Klas biedt docenten van het primair en voortgezet onderwijs, jaarrond gratis filmeducatie in de vorm van films en filmlessen voor in de klas of online.

  Leer meer met NFF
 • Schoolfilm van de Maand: Giovanni en het Waterballet

  Samen met Schooltv.nl, NPO Start en het Netwerk Filmeducatie kiest het NFF maandelijks de Schoolfilm van de Maand uit de filmselectie van Film in de Klas. In juli staat de Schoolfilm Giovanni en het Waterballet in de spotlights.

  De tienjarige Giovanni moet niets hebben van karate of voetbal. Synchroonzwemmen, dat is zijn sport. Als enige jongen voelt hij zich helemaal thuis in een wereld van lenige en prachtig uitgedoste meisjes. Al vier jaar lang droomt Giovanni ervan om deel te nemen aan het Nederlands kampioenschap synchroonzwemmen. Die droom is nu binnen handbereik; nog één belangrijk examen moet hij halen.

  Ga aan de slag

Contact

Vragen? Of een programma op maat? Neem contact op met NFF Educatie via [email protected] of 030 – 2303800.
Het NFF maakt deel uit van het Netwerk Filmeducatie, het platform voor een kwalitatief hoogstaand en gevarieerd aanbod op het gebied van filmeducatie.

Het Nederlands Film Festival investeert in het publiek en talent van de toekomst door hen kritisch te leren kijken, eigen verhalen te leren vertellen en zich zo verbonden te voelen met de filmcultuur in Nederland. Daarom organiseert het NFF zowel receptieve als participatieve programma’s gericht op het primair- en voortgezet onderwijs, mbo, hbo en wo én docenten. Met het project Film in de Klas biedt het NFF in samenwerking met NPO Start, Schooltv.nl en het Netwerk Filmeducatie het jaarrond gratis films en bijbehorende filmlessen voor in de klas.

NFF Educatie Partners