Ga naar inhoud
Film Awards

Platina Film voor Soof 3

Soof 3 heeft 400.000 bezoekers getrokken. Hiermee is de film van regisseur Anne de Clercq bekroond met de Platina Film. In het laatste deel van de Soof-trilogie krijgt Soof slecht nieuws te verwerken en leert ze eindelijk om hulp aan te nemen uit haar omgeving. De Soof-films hebben samen meer dan 2 miljoen bezoekers bereikt. Hoofdrolspeler Lies Visschedijk ontving van acteur Roos Dickmann de Platina Film. De Platina Film Award wordt dit jaar voor de tweede keer uitgereikt en is een initiatief van het Nederlands Film Festival dat ondersteund wordt door het Nederlands Filmfonds en het Abraham Tuschinski Fonds.

Lies Visschedijk en Roos Dickmann met de Platina Film Award voor Soof 3 ©Nederlands Film Festival/Friso Spoelstra

Over Soof 3

In Soof 3 heeft Soof eindelijk haar leven lekker op de rit. Ze is gelukkig, de Kooksoof loopt prima en de kinderen zijn groot en klaar om uit te vliegen. Soof houdt als vanouds alle ballen in de lucht, voor iedereen. Op het moment dat ze slecht nieuws krijgt, komt Sascha thuis en stelt haar verloofde voor. Soof grijpt het huwelijk van haar dochter met beide handen aan om haar kop in het zand te steken. Soof moet leren zelf ook eens hulp toe te laten, omdat ze die hulp waard is en haar familie van haar houdt.

Over de productie

Soof 3 is geregisseerd door Anne de Clercq (Floor Faber, Soof de serie). Het scenario is geschreven door Eddy Terstall, Anne de Clercq en Luuk van Bemmelen. De film is ontwikkeld en geproduceerd door KeyFilm en Millstreet Films. De cast van Soof 3 bestaat uit o.a. Lies Visschedijk, Fedja van Huêt, Dan Karaty, Anneke Blok, Roos Dickmann, Elise Schaap, Manpreet Bachu, Dick van den Toorn, Brent Schoemaker, Niek Schoemaker, Sarah Janneh, Eva Laurenssen en Noortje Herlaar. De film is tot stand gekomen met bijdragen van het Nederlands Filmfonds, de Netherlands Film Production Incentive en het Abraham Tuschinski Fonds. Soof 3 draait nog volop en is door distributeur Dutch FilmWorks in 128 bioscopen uitgebracht.

Still_Soof 3

Deze film ook zien?

Naar Soof 3 in de bioscoop? Bekijk de bioscoopagenda via onderstaande knop.

Still_Soof 3_Fedja

Over de Film Awards

De Gouden Film, Platina Film en Diamanten Film worden door het NFF, het Nederlands Filmfonds en het Abraham Tuschinski Fonds toegekend wanneer er voor een Nederlandse film 100.000, 400.000 en 1.000.000 bioscoopkaartjes zijn verkocht. De Kristallen Film wordt uitgereikt aan Nederlandse documentaires en korte films die 10.000 bioscoopbezoekers hebben getrokken.

ga terug