Ga naar inhoud
Ondernemers Club

NFF Ondernemers Club: Op bezoek bij het IDFA!

Op donderdag 28 november bezocht de NFF Ondernemersclub het International Documentary Festival Amsterdam (IDFA). Met de NFF-bus begaven we ons naar de hoofdstad waar we in het festivalcafé Café de Jaren genoten van een heerlijk diner en werden ontvangen door festivaldirecteur Cees van ’t Hullenaar. Later op de avond keken we naar de documentaire The Kingmaker. Tijdens de na borrel in De Jaren was nog voldoende tijd om uitgebreid na te praten.

In de stromende regen stond de NFF bus te wachten op de overvolle rotonde van de Maliebaan te Utrecht. Vlug zochten alle leden een plekje en al snel kwamen de eerste schoolreisjesentimenten bovendrijven. Met een hapje en drankje begon de reis naar Amsterdam.


Met enige vertraging kwamen we na een korte wandeling aan bij het festivalcafé van het IDFA. In een aparte ruimte, uitkijkend over de Amstel, werden we welkom geheten door de directeur Cees van ‘t Hullenaar die zeer enthousiast verslag deed over het festival dat al een week bezig was en de IDFA Awards die de dag ervoor waren uitgereikt.


The Kingmaker


Pathé Tuschinski werd de avond voortgezet met de documentaire The Kingmaker. Imelda Marcos, voormalige First Lady van de Filipijnen en echtgenote van dictator Ferdinand Marcos, vervulde de controversiële hoofdrol in deze documentaire vol corruptie en macht. De inmiddels hoogbejaarde Imelda Marcos blikt in de film terug op haar leven vol rijkdom, invloed en aanzien. Tegelijkertijd kijkt ze moedeloos naar de huidige situatie in haar land. Na de val van het dictatoriale regime van haar man in de jaren negentig verbleef de familie Marcos in ballingschap op Hawaii. Na het overlijden van echtgenoot Ferdinand Marcos keerde ze terug naar de Filipijnen, waar ze tot op de dag van vandaag ogenschijnlijk toch weer alle touwtjes in handen lijkt te hebben.


De documentaire had flinke impact en gaf veel stof tot napraten tijdens de borrel. Een absolute aanrader!

Ben jij er de volgende keer ook bij?

Ondernemers Clubidfa
ga terug