Ga naar inhoud
Ondernemers Club

NFF Ondernemers Club: Een feestelijk begin van 2022

Eindelijk konden we elkaar weer in de bioscoop ontmoeten! Na de annulering van het NFF OC-event in december, bezochten we op dinsdag 8 februari de Gouden Kalf-winnende film De veroordeling. Het werd een fantastische avond.

NFF OC filmprogramma QA en borrel LHC 2022 Fotograaf Almicheal Fraay 4 Foto: ©Nederlands Film Festival\Almicheal Fraay

Na exact twee jaar zagen we elkaar in het Louis Hartlooper Complex in Utrecht. Uit de ruim vijftig aanmeldingen bleek dat het enthousiasme onder de leden groot was om weer bij elkaar te komen. Na een kort welkomstwoord van NFF OC voorzitter Maarten Timmerman, specifiek gericht aan de introducés van deze avond, werd Pepijn Kuyper als nieuwe zakelijk directeur van het NFF voorgesteld aan de NFF OC. De OC heet Pepijn van harte welkom en wenst hem veel succes bij het NFF!

Q&A NFF OC Foto: ©Nederlands Film Festival\Almicheal Fraay

De veroordeling

Het was een grote wens van de NFF OC om dé winnaar van het Gouden Kalveren Gala 2021 te bekijken. In september sleepte De veroordeling maar liefst vier Gouden Kalveren in de wacht. Nadat we de film hadden bekeken, snapten we volledig waarom; het verhaal maakte echt indruk. De veroordeling, een film van Sander Burger en Joram Willink, vertelt op prachtige wijze het verhaal over de Deventer Moordzaak. Minstens zoveel indruk als de film, maakte de Q&A na afloop. Journalist Bas Haan, producent en initiatiefnemer van de film Joram Willink en scenarist Bert Bouma schoven aan voor een nagesprek met NFF-programmeur Claire van Daal. De NFF OC-leden zaten vol vragen na het kijken van de film en deze vragen werden uitgebreid beantwoord door onze gasten. Met hen gingen we in gesprek over het maakproces, de journalistieke afwegingen en het belang van deze film. Ook tijdens de borrel werd er nog volop nagepraat over de film. Zo was het een prachtige avond en een goed begin van 2022.

NFF OC filmprogramma QA en borrel LHC 2022 Fotograaf Almicheal Fraay 42 Foto: ©Nederlands Film Festival\Almicheal Fraay

Ben jij er de volgende keer bij?

Ondernemers ClubDe veroordeling
ga terug