NFF maakt selectie Forum van de Regisseurs bekend

Voor het Forum van de Regisseurs, het competitieprogramma voor filmmakers met een uniek stemgeluid en eigenzinnige visie, zijn 12 film- en filmische producties geselecteerd. Het programma biedt filmmakers een podium voor hun projecten die de gebaande paden verlaten en nieuwe vertelvormen omarmen. Op de slotavond op 1 oktober wordt de winnaar bekroond met de VEVAM Fonds Prijs van het Forum van de Regisseurs 2020. Dit jaar wordt het programma van het Forum van de Regisseurs samengesteld door curatoren Hugo Emmerzael en Inge de Leeuw.

Het Nederlands Film Festival viert de 40e editie online en op locatie door heel Nederland van 25 september t/m 3 oktober met de beste film, televisie en interactive producties en masterclasses en talkshows. Tickets voor het Forum van de Regisseurs zijn vanaf 7 september verkrijgbaar via deze website.

Selectie Forum van de Regisseurs NFF 2020 (alfabetisch):

#VerlorenJongensZullenWinnen - Isaura Sanwirjatmo, Polina MedvedevaCarrousel - Marina MeijerDrama Girl - Vincent Boy KarsKala azar - Janis RafaLamentations of Judas - Boris GerretsLa última primavera - Isabel LambertiMy Mother\'s Last Days - and Some of her Clothes - Susanne HelmerNerd_Funk: Phase 1- Ali Eslami, Mamali ShafahiOns moederland - Shamira RaphaëlaThe Undercurrent - Rory PilgrimWatamula - Kevin OsepaZe noemen me Baboe - Sandra BeerendsMeer informatie over de geselecteerde producties is hier te lezen.
Nieuwe curatoren
Hugo Emmerzael en Inge de Leeuw zijn dit jaar de nieuwe curatoren van het Forum van de Regisseurs. Beiden zijn al jaren werkzaam in de filmwereld. Emmerzael is filmcriticus, programmeur en redacteur van De Filmkrant. De Leeuw werkt als filmprogrammeur, curator en programmamaker. De films worden dit jaar on demand vertoond in de nieuwe online omgeving van NFF. Bezoekers worden uitgenodigd zich verder te verdiepen in het online \'Forum\' waar een brug wordt geslagen tussen traditionele media en de beeldcultuur in digitale foradoor middel van podcasts, een online tentoonstelling en slow chats met de regisseurs.
VEVAM Fonds Prijs van het Forum van de Regisseurs 2020
De winnaar ontvangt op donderdag 1 oktober de VEVAM Fonds Prijs van het Forum van de Regisseurs 2020. Aan de prijs is een bedrag verbonden van €5.000 en een speciaal voor het Forum ontworpen nieuwe prijs. Vorig jaar won \'Nu verandert er langzaam iets\' van mint film office de VEVAM Fonds Prijs van het Forum van de Regisseurs 2019. Het Forum van de Regisseurs is ontstaan in samenwerking tussen NFF, Jan Pieter Ekker en Dana Linssen. Beiden waren curator van 2015 t/m 2019.
ga terug

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo DioraphteFonds 21 Logo WIT 01