Ga naar inhoud

Martijn Lakemeier is Shooting Star in Berlijn

Martijn Lakemeier is geselecteerd om deel te nemen aan de vierentwintigste aflevering van het Shooting Stars-programma dat dit jaar online plaatsvindt van 23 tot en met 25 februari, voorafgaande aan de 71e editie van het filmfestival van Berlijn, dat van 1 tot 5 maart ook online wordt georganiseerd.


Het programma-onderdeel Shooting Stars biedt op het filmfestival van Berlijn tien jonge, Europese acteurs en actrices van wie veel wordt verwacht de kans zich te presenteren aan de pers en contacten te leggen in de internationale filmwereld. Hoewel de allereerste presentatie dus online zal worden georganiseerd, is het wel de bedoeling dat in het zomerprogramma van de Berlinale de acteurs de kans krijgen zich ook fysiek te presenteren. Dit kan op diverse plekken in Duitsland het geval zijn.

Martijn Lakemeier (27) is al lang actief als acteur. In 2009 won hij een Gouden Kalf voor zijn debuut in Oorlogswinter. Daarna volgden rollen in succesvolle films en series als De marathon, De geheimen van Barslet, Hollands hoop, Ventoux, Ja, ik wil! en Adios amigos. Binnenkort is hij te zien in Doodstil van regisseur Willem Gerritsen en in De Oost van Jim Taihuttu. Vooral de rol in laatstgenoemde productie bleek voor de jury reden hem te verkiezen.

Films en series met Martijn Lakemeier


Films en series met Martijn Lakemeier zien? Hieronder staat op een rijtje waar je wat kunt bekijken.
Films (selectie)
ga terug