Ga naar inhoud
Ondernemers Club

NFF Ondernemers Club: Terugblik op NFF 2021

De NFF Ondernemers Club (NFF OC) is al meer dan 15 jaar een trotse partner van het Nederlands Film Festival. Ze ondersteunen het festival niet alleen financieel, maar met hun kennis, ervaring en netwerk spelen zij ook een belangrijke rol bij het creëren van draagvlak voor het festival. Leden genieten van diverse voordelen, bijvoorbeeld van toegang tot exclusieve evenementen. In dit verslag is te lezen hoe de NFF OC het festival in 2021 beleefde.

NFF Ondernemersclub Foot: ©Joke Schut

Officiële opening


Net als in 2020 kon de NFF OC de officiële opening van het NFF bijwonen. Na een heerlijk driegangendiner bij Uncle Jim verplaatste de club naar Kinepolis, om voor het oog van de Nederlandse pers over de rode loper te gaan. Het festival werd geopend met de indrukwekkende film Mijn vader is een vliegtuig van Antoinette Beumer, met hoofdrollen voor Elise Schaap, Pierre Bokma en Maarten Heijmans. Zij schoven allen aan voor een Q&A na afloop van de film. De film leverde meer dan genoeg stof tot napraten op. Gelukkig konden we dit jaar weer naborrelen!

Gezellig eten bij Djakarta


Niet meer weg te denken uit het programma: de Djakarta-avond op maandag. Ook dit jaar was de avond weer uitverkocht. Met 100 OC-leden en relaties zat Djakarta goed vol. Na de traditionele groepsfoto, stond de première van (R)Evolutie in Kinpolis op het programma.

Djakarta NFF OC Groepsfoto NFF OC: ©Joke Schut

Sterren, Gouden Kalveren en dansen


Gegeten werd er ook tijdens het Gouden Kalveren Diner. In Restaurant Zindering werd een viergangendiner geserveerd, terwijl de uitreiking van de Gouden Kalveren via een livestream te volgen was. Grote verrassing was dat de uitreiking begon met het Gouden Kalf voor Beste Acteerprestatie én dat winnaar Fedja van Huêt direct de OC bezocht voor een interview. Maar minstens zoveel indruk maakten de winnaars van het Gouden Kalf voor Beste Lange Documentaire. Samen met de makers kwamen de jonge vluchtelingen uit de documentaire Shadow Game aan tafel voor een prachtig en ontwapenend interview. Na het diner kon er nog even worden gedanst. Eindelijk weer!

Publieksprogramma


Omdat het niet mogelijk was om elke avond bij de rode loper premières te zijn, bezocht de NFF OC dit jaar ook een aantal publieksprogramma's. Speelfilm De Oost maakte veel indruk door de urgentie van het verhaal en de korte films uit Kort 6 waren verrassend en origineel. Daarnaast ontwikkelde het NFF exclusief voor de NFF OC drie programma's. Op zaterdagavond werd onder bezielende en deskundige leiding van Herman de Wit, Frederica van Mastregt en Alecander Zwart de Nederlandse Filmroute door het centrum van Utrecht gelopen. Die was dit jaar voorzien van prachtige projecties door kunstenaarscollectief LiGHT Up.


Zo kijken we terug op een gevarieerd en geslaagd festival. Het was mooi om weer met elkaar over de rode loper te gaan, in de bioscoopzaal te zitten en onder genot van een biertje en wijntje na te praten. Om die bijzondere avonden gaat het bij de NFF OC! We kijken uit naar de volgende evenementen.

Ben jij er de volgende keer bij?

Ondernemers Club
ga terug